Μεταναστευτικό: Νέα συμφωνία – ανατροπή με την Τουρκία 

Ποιες ρυθμίσεις έρχονται για άδειες παραμονής και νόμιμη μετανάστευση

«Κλείδωσε» η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.  Η Κατερίνα Τσαμούρη μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι προβλέπει και πώς και αποφάσισαν οι Τούρκοι να συνεργαστούν. 

Συμφωνία - ανατροπή στο μεταναστευτικό με την Τουρκία

Συμφωνία - ανατροπή στο μεταναστευτικό με την Τουρκία  

Όπως επισήμανε η διπλωματική συντάκτρια του Star, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι Τούρκοι δέχθηκαν να κλείσουν τη στρόφιγγα, με αντάλλαγμα φυσικά και προκειμένου να πάρουν περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους. «Ξέρουν ότι εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό και ότι θα διευκολυνθούν οι επισκέψεις Τούρκων πολιτών σε χώρες εντός Σέγκεν χωρίς βίζα» τόνισε η Κ. Τσαμούρη.   

Πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι θα δεσμευτούν να δεχθούν και επιστροφές μεταναστών. Κάτι που θα αφορά όλη τη χώρα – και τον Έβρο δηλαδή – και όχι μόνο τα νησιά, όπως η συμφωνία του 2016. 

Υπενθύμισε πάντως ότι τη συμφωνία του 2016 δεν την τηρούσαν, αλλά πλέον λένε ότι θα την τηρήσουν. «Κοινώς, παραδέχονται ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης. Όταν δεν τα πηγαίναμε καλά ή όταν κάτι ζητούσαν από την Ευρώπη» ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star.  

Πάντως, ενώ στο προσκήνιο ετοιμάζονται γι' αυτή τη συμφωνία παράλληλα, στο παρασκήνιο, διώχνουν Σύρους πρόσφυγες και μετανάστες από την Κωνσταντινούπολη. «Μιλάμε για καραβάνια Σύρων στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, έτοιμα να φύγουν. Μαντέψτε για πού...» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κ. Τσαμούρη.

Μεταναστευτικό: Καραβιές Σύρων Στέλνει Ο Ερντογάν    

Ποιες ρυθμίσεις έρχονται για τις άδειες παραμονής 

Πάντως, όσοι έρθουν θα τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης: 

Δρομολογούνται ήδη ρυθμίσεις που θα μειώσουν  τον χρόνο υποχρεωτικής παραμονής στην Ελλάδα που απαιτείται για να πάρει ένας μετανάστης άδεια παραμονής. Έτσι, όσο θα είναι εδώ θα μπορεί και να δουλεύει νόμιμα στη χώρα μας, όπως υπονόησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg.   

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε στο Bloomberg για νόμιμη μετανάστευση και άδειες παραμονής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε στο Bloomberg για νόμιμη μετανάστευση και άδειες παραμονής 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top