Θεσσαλία: Θαμμένη στα λασπόνερα - Πότε θα ανοίξει η Εθνική οδός

Σε δύο φάσεις σχεδιάζεται να ανοίξει η εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Σταϊκούρας: Πότε θα ανοίξει η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης / Βίντεο από ΕΡΤ

Εφιαλτική παραμένει η επόμενη μέρα στη Θεσσαλία με ολόκληρες περιοχές να παραμένουν στα λασπόνερα και τους κατοίκους να αγωνιούν. 

Θεσσαλία: Ανοίγουν στόματα για το σπάσιμο του αναχώματος στον Παλαμά

Θεσσαλία: Θαμμένη στα λασπόνερα

Εφιαλτική η επόμενη μέρα στη Θεσσαλία που συνεχίζει να είναι «βουλιαγμένη» στα λασπόνερα / Eurokinissi

Η επιχείρηση για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει αφήσει πίσω της η θεομηνία από την κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται.

Στον Βόλο και στο Πήλιο γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και της υδροδότησης.

Στον Παλαιόπυργο Λάρισας κατέρρευσε η γέφυρα που τον συνέδεε με την Αλεξανδρινή και τους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Τεμπών. 

Πραγματική μάχη δίνεται ώστε να περιοριστούν οι μεγάλες ζημιές στις πλημμιρισμένες περιοχές, ενώ ο στρατός έχει ριχτεί στη «μάχη» για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων που αποτελούν πραγματική υγειονομική βόμβα.

Θεσσαλία: Ανεβαίνει  η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα

Θεσσαλία: Ανεβασμένη η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα / Eurokinissi

Εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Αγώνας δρόμου για να ανοίξει το Σαββατοκύριακο η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να ανοίξει η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης, με εκτίμηση ότι θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και την Κυριακή αντίστροφα με μία λωρίδα καθόδου.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως με τα σημερινά δεδομένα «η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα».

Συμπλήρωσε πως  «υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες σε αυτό που λέγονται διόδια σε κάποιους συγκεκριμένους οδικούς άξονες».

Σχετικά με τις κτιριακές υποδομές είπε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ελέγχονται τα σχολεία και θα συνεχιστεί αυτός ο έλεγχος της επόμενης ημέρας. Επίσης, «στις υφιστάμενες υποδομές θα πρέπει να ελέγξουμε την ανθεκτικότητά τους. Για παράδειγμα για τις γέφυρες σε όλη την Ελλάδα θα έχουμε μέχρι το τέλος του έτους μητρώο σε λειτουργία ώστε να γνωρίζουμε πόσες γέφυρες έχουμε με μήκος άνω των 6 μέτρων, ποια είναι η ανθεκτικότητά τους και τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνουμε. Όπως επίσης πρέπει να δούμε και τα αντιπλημμυρικά στο σύνολό τους».

Θεσσαλία: Aλληλοκατηγορίες για το ποιος έδωσε την εντολή για το σπάσιμο του αναχώματος στον Παλαμά

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε περιφέρεια και δήμο στην περιοχή του Παλαμά μετά την κακοκαιρία.

Καταγγελίες για το φράγμα: «Το έσπασαν για να γλιτώσει η Καρδίτσα»!  

«Την κολοκυθιά παίζουν οι ιθύνοντες ενώ εμείς παλεύουμε να στεγνώσουμε ό,τι έχει μείνει από τις περιουσίες μας» λένε κάτοικοι στον Παλαμά μετά το θρίλερ για το ποιος έδωσε την εντολή για το σπάσιμο του αναχώματος στον ποταμό Καλέντζη.

Θεσσαλία: Ανοίγουν στόματα για το σπάσιμο του αναχώματος στον Παλαμά / Βίντεο από Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (14.9.'23)

«Με πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος. Μου είπε πνίγεται η περιοχή και του είπα κάνε ό,τι πρέπει. Με πήρε ο ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος, του είπα "κάνε ό,τι σου πει ο δήμαρχος". Φαντάζεσαι να είχα πει "μην το ρίχνετε" και να πνιγόταν κόσμος;» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Νούσιος. 

«Τηλέφωνα γίνονταν πολλά. Εγώ δεν έδωσα εντολή. Αν δεν το ανοίγαμε θα είχε πεθάνει κόσμος. Ξέρετε εσείς τι θα γινόταν αν δεν το ανοίγαμε;» λέει από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top