Θεσσαλία: Ανοίγουν στόματα για το σπάσιμο του αναχώματος στον Παλαμά

Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος έδωσε την εντολή  

Ένα κακόγουστο παιχνίδι ευθυνών στην πλάτη των κατοίκων φαίνεται να παίζουν περιφέρεια και δήμος στην περιοχή του Παλαμά μετά την κακοκαιρία.

 

Καταγγελίες για το φράγμα: «Το έσπασαν για να γλιτώσει η Καρδίτσα»!  


Μετά από μέρες οι τοπικοί άρχοντες παραδέχτηκαν ότι έβαλαν από κοινού σκαπτικά μηχανήματα και έσπασαν ανάχωμα στον ποταμό Καλέτζη για να γλιτώσουν όπως λένε τα γύρω χωριά. Έσωσαν όμως η με την κίνηση τους έπνιξαν άλλες περιοχές;  Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι την κρίσιμη στιγμή οι παρεμβάσεις στα αναχώματα έγιναν με βάση την εμπειρία από άλλες θεομηνίες και όχι κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο σωτηρίας.
  

 

«Εγώ δεν έδωσα τέτοια εντολή... αλλά σώσαμε κόσμο» 

 

«Την κολοκυθιά παίζουν οι ιθύνοντες ενώ εμείς παλεύουμε να στεγνώσουμε ό,τι έχει μείνει από τις περιουσίες μας» λένε κάτοικοι στον Παλαμά μετά το θρίλερ για το ανάχωμα που έσπασε στον ποταμό Καλέντζη. Τελικά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, του τηλεφώνησε ο δήμαρχος και μαζί αποφάσισαν να ρίξουν το ανάχωμς. 

«Ο δήμαρχος μου ζήτησε να το ρίξει» 

«Με πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος. Μου είπε πνίγεται η περιοχή και του είπα κάνε ό,τι πρέπει. Με πήρε ο ιδιοκτήτης του σκαπτικού, του είπα κάνε ό,τι σου πει ο δήμαρχος. Φαντάζεσαι να είχα πει μην το ρίχνετε και να πνιγόταν κόσμος;» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Νούσιος. 

«Εγώ δεν έδωσα τέτοια εντολή» 

Τηλέφωνα γίνονταν πολλά. Εγώ δεν έδωσα εντολή. Αν δεν το ανοίγαμε θα είχε πεθάνει κόσμος. Ξέρετε εσείς τι θα γινόταν αν δεν το ανοίγαμε;». δηλώνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου.  

Ποιος φταίει που πλημμύρισαν τα γύρω χωριά; 

Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι αυτή η κίνηση οδήγησε το ποτάμι σε χωριά που πνίγηκαν. Σε περιοχές που το νερό έφτασε τα 3 μέτρα.   

Οι πολίτες θεωρούν ότι δεν υπήρχε κεντρικό σχέδιο. Είχαν σπάσει το φράγμα και παλιότερα,  το έκαναν και τώρα βλέποντας τα νερά να ξεχειλίζουν.

Εύλογα δημιουργούνται και ερωτήματα: 

•    Γιατί αφού το σπάσιμο στο ανάχωμα ήταν κάτι φυσιολογικό δεν το παραδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή;

•    Γιατί εξαφάνισαν τα σκαπτικά μηχανήματα από το σημείο μόλις το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα; 

•    Ποιος επιβεβαιώνει ότι τα νερά που ξέφυγαν από το σπασμένο  ανάχωμα δεν έπνιξαν τα χωριά που βρέθηκαν μπροστά τους; 

•    Υπάρχει κάποια μελέτη;
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top