Καταγγελίες για το φράγμα: «Το έσπασαν για να γλιτώσει η Καρδίτσα»!  

Μηνύσεις και αλληλοκατηγορίες για τις πλημμύρες στα χωριά 

Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας που υποστηρίζουν ότι περιφέρεια και δήμοι έδωσαν εντολή για να σπάσουν φράγματα την ώρα της θεομηνίας. Στόχος, όπως λένε, ήταν να γλιτώσει την καταστροφή η Καρδίτσα με αποτέλεσμα να «πνιγούν» τα χωριά τους! Ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις, ενώ οι αρμόδιοι πετούν το  μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον. 
 

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel

Μηνύσεις για ανθρώπινη παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη

Οι φωτογραφίες με το γκρεμισμένο φράγμα  έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα μαζί με τις μηνύσεις των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι θυσιάστηκαν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους για να γλιτώσουν οι μεγάλες πόλεις της περιοχής. 

Η καταγγελία ιδιοκτήτη χωματουργικού ότι πήρε εντολή να απάσει το φράγμα

Η καταγγελία ιδιοκτήτη χωματουργικού ότι πήρε εντολή να απάσει το φράγμα  

Ανάμεσα σε αυτές τοι σημείο που σύμφωνα με καταγγελίες έσπασαν το φράγμα μηχανήματα της Περιφέρειας και οδήγησαν τα νερά στα χωριά του Παλαμά! 

Ιδιοκτήτης χωματουργικού μηχανήματος «Πήρα εντολές να σπάσω το φράγμα» 

«Υπάρχει ανθρώπινο χέρι με εντολή άνωθεν που έπνιξε τους ανθρώπους» υποστηρίζει ο δικηγόρος  Γιώργος Μπαρτζώξης που υποστηρίζει ότι εσκεμμένα κάποιος έσπασε το φράγμα. 

Ο ιδιοκτήτης του χωματουργικού μηχανήματος που υποστηρίζει ότι έσπασε το φράγμα είχε  κάνει ανάρτηση στο διαδίκτυο αναφερόμενος στον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κωσταντίνο Νουσιο λίγο πριν ξεσπάσει η θεομηνία. «Είμαστε έτοιμοι» του έγραφε. Τελικά το φράγμα «έσπασε» με το ερώτημα να αιωρείται αν και ποιος έδωσε την εντολή. 

Καρδίτσα: Εικόνες σοκ με τα νεκρά ζώα στοιβαγμένα σε καρότσες

Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος πάντως υποστήριξε μιλώντας στον Alpha επιμένει ότι έσπασε το φράγμα και ότι πήρε εντολή από την Περιφέρεια.  

Τo Star επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη που «ρίχνει το μπαλάκι» στους δημάρχους: 

«Ουδέποτε έδωσα εντολή. Τους είπα να πάρουν εντολή από δημάρχους.  Η τομή που έγινε ... σημειώθηκε σε υφιστάμενη τομή που είχαμε ανοίξει σε άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες».

Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star Σπύρος Λάμπρου στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων: 

«Ποιος είχε δώσει εντολή να σπάσει το φράγμα στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων που αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης; Δεν είναι ο ίδιος φορέας που έδωσε και τώρα εντολή; Μπορούσε μόνο ένα σκαπτικό όχημα να πραγματοποιήσει τέτοια παρέμβαση; Ή χρειαζόταν, όπως υποστηρίζουν στις μηνύσεις τους οι κάτοικοι, μεγάλος αριθμός μηχανημάτων;» 

Η ανάρτηση στο facebook πριν την κακοκαιρία

Η ανάρτηση στο facebook πριν την κακοκαιρία  

Το Star επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Παλαμά που δήλωσε οτι ούτε ο ίδιος έδωσε εντολή να σπάσουν το ανάχωμα. Λειτούργησε μόνος του  και πήρε τέτοια πρωτοβουλία την ώρα που πνιγόταν η μισή Θεσσαλία; «Κάτι περίεργο συμβαίνει στη Θεσσαλία» τόνισε στο ρεπορτάζ του ο Σπ. Λάμπρου   

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Καλοδεχούμενη η έρευνα 

Η πρώτη αντίδραση από στελέχη της Περιφέρειας είναι ότι είναι καλοδεχούμενη η εισαγγελική έρευνα εφ΄ όλης της ύλης για το ζήτημα των αιτίων που οδήγησαν στις καταστροφικές πλημμύρες, «για να σταματήσουν τα fake news».

Εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Σε αυτοψία του Star πάντως στο άνοιγμα του ποταμού Κελέντζη φαίνεται το άνοιγμα το οποίο υποστηρίζουν οι κάτοικοι ότι έγινε εσκεμμένα 

Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει το αν όντως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση για να υπάρξει τομή στο φράγμα, ποιος το έκανε και ποιος έδωσε την εντολή.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top