Συγκινητικό βίντεο: Διασώστης απεγκλωβίζει βρέφος από πλημμυρισμένο σπίτι

«Ψυχούλα μου...» - Τι είπε ο διασώστης της ΕΜΑΚ στο Star

Βυθισμένοι στις λάσπες και την απελπισία, οι πληγέντες της Θεσσαλίας θάβουν την παλιά τους ζωή και προσπαθούν μόνοι τους να σώσουν ό,τι σώζεται. Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ο διασώστης που απεγκλώβισε με απίστευτη τρυφερότητα ένα βρέφος στον θεσσαλικό κάμπο. Ο άντρας της 8ης ΕΜΑΚ Πασχάλης Δρουμπούρας μιλησε αποκλειστικά στο Star.

Καρδίτσα: «Πού είσαι αγόρι μου;» - Η στιγμή που γιος βρίσκει τη μητέρα του

Άνδρας της ΕΜΑΚ απεγκλώβισε ένα βρέφος μέσα από τα λασπόνερα σαν να ήταν σπλάχνο του και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης. Μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της Θεσσαλίας το μόνο που ακουγόταν ήταν το γοερό κλάμα της μάνας που περίμενε με αγωνία να κρατήσει ξανά το μωρό της.

«Πρόσεχε... Ψυχούλα μου... Έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά»

Διασώστης ΕΜΑΚ βγάζει βρέφος από πλημμυρισμένο σπίτι

«Ένιωσα όπως όταν πήρα στην αγκαλιά το παιδί μου όταν γεννήθηκε», δήλωσε στο Star ο διασώστης

Το μωράκι, αφού έφτασε στην αγκαλιά της μαμάς του που το κράτησε με δάκρυα στα μάτια, μπήκε στη βάρκα της ελπίδας με τα αδελφάκια του.

Διασώστης ΕΜΑΚ έβγαλε μωρό από πλημμυρισμένο σπίτι και το έδωσε στη μητέρα του

Η στιγμή που η μητέρα παίρνει ξανά στην αγκαλιά της το μωράκι της 

Ο διασώστης της 8ης ΕΜΑΚ Πασχάλης Δρουμπούρας μίλησε στην Κατερίνα Μαστραντωνάκη για την τρυφερή στιγμή:

«Όταν πήρα τον γιο μου στα χέρια όταν γεννήθηκε, κάπως έτσι ένιωσα. Κοιτάξτε, βλέπουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τις οικογένειές μας. Είναι συνάνθρωποι που θέλουν βοήθεια, ένα συναίσθημα που μας ανταμείβει για την προσπάθεια αυτή».

Πλημμύρες: Αλαλούμ με τις ζημιές - «Σπασμένο» τηλέφωνο και ασυνενοησία

«Χρειαζόμαστε βοήθεια» φωνάζουν οι πλημμυροπαθείς, ωστόσο σήμερα μια ανακοίνωση που τους ζητούσε να φωτογραφίσουν τις ζημιές πριν πάρουν τις αποζημειώσεις, τους αναστάτωσε περισσότερο. Τελικά, μετα το «σπασμένο» τηλέφωνο, η πολιτική προστασία έδωσε διευκρινίσεις. 

Οι οδηγίες για τις φωτογραφίες των ζημιών, σύμφωνα με την πολιτική προστασία, είχαν δοθεί σε δήμους και περιφέρειες τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο οι κάτοικοι στον Παλαμά καταγγέλουν ότι δεν είχαν λάβει σχετική ενημέρωση.  

  1. Τελικά με νέα ανακοίνωση η πολιτική προστασία διαβεβαίωσε ότι:
  2. Στις 45 «κόκκινες» περιοχές δε θα περάσουν κλιμάκια για αυτοψία οικοσκευής και η αποζημίωση θα καταβληθεί αυτοματοποημενα
  3. Κλιμάκια θα περάσουν μονο για τη στατικότητα των κτιρίων
  4. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει βγάλει φωτογραφίες τις οικοσκευές δεν υπάρχει θέμα σε περιοχές που δεν είναι κόκκινες, είναι σημαντικό, όμως, να υπάρχει ντοκουμέντο για στάθμη του νερού. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top