Πλημμύρες: «Λύγισαν» οι συγγενείς του 42χρονου πατέρα που πνίγηκε στο Πήλιο

«Μαμά τρέξτε, πνιγόμαστε!» - Σώθηκε ο 17χρονος γιος του

Συγγενείς των ανθρώπων που πνίγηκαν στις πλημμύρες στη Θεσσαλία μιλούν στο Star / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στους 15 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Οι συγγενείς των θυμάτων θρήνουν για τους ανθρώπους τους που χάθηκαν, την ώρα που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Ανάμεσά τους και η οικογένεια του 42χρονου από το Πήλιο που ήταν ένας από τους νεκρούς της κακοκαιρίας.

Θεσσαλία: Καταστροφή στην αγροτική παραγωγή από την κακοκαιρία

Ο Σταμάτης ήταν πατέρας δύο παιδιών. Ήταν μαζί με τον 17χρονο γιο του στο αυτοκίνητο, όταν οι ορμητικοί χείμαρροι τους παρέσυραν. Το παιδί κατάφερε να γλιτώσει, όμως ο πατέρας βρέθηκε νεκρός πέντε μέρες μετά.

Υποχωρεί η στάθμη του νερού στον Πηνειό - Σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλία

Πλημμύρες: Νεκρός 42χρονος πατέρας δύο παιδιών

Ο άτυχος Σταμάτης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενώ βρισκόταν στο αμάξι με τον γιο του / Φωτογραφία από δελτίο Star

Ο πεθερός του μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Κοιτώντας τις φωτογραφίες του ξέσπασε σε λυγμούς και διηγήθηκε το άδοξο τέλος του γαμπρού του, που για εκείνον ήταν σαν γιος. Πλέον μόνη του παρηγοριά είναι τα εγγόνια του.

Πλημμύρες: Πολίτες «ξεσπούν» στο Star - «Καταστραφήκαμε, τα χάσαμε όλα!»

Τα λόγια του εγγονού του που κατάφερε να σωθεί από τη δίνη της κακοκαιρίας τον στοιχειώνουν: «Παππού, έκανε βουτιά το αυτοκίνητο. Εγώ νόμιζα ότι πήρε φωτιά και πήγαμε με τον γαμπρό μου...», είπε.

Πλημμύρες: Συγγενείς θύματος ξεσπά στο STAR

Ο πεθερός του άτυχου Σταμάτη ξεσπά σε λυγμούς κοιτάζοντας τη φωτογραφία του /Φωτογραφία από δελτίο Star

Ο 17χρονος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν είδε τον πατέρα του να βυθίζεται  στα λασπόνερα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

«Είπε στη μαμά του "μαμά τρέξτε, πνιγόμαστε!". Παίρναμε τηλέφωνο το 199, το 100, την πυροσβεστική, τους πάντες! Τα τηλέφωνα χαλασμένα δε τα σήκωνε κανένας», υποστήριξε η πεθερά του 42χρονου.

Πλημμύρες Πήλιο: Τον αναζητούσαν για πέντε μέρες

Το αυτοκίνητο του άτυχου Σταμάτη βρέθηκε διελυμένο από τα ορμητικά νερά. Σκίστηκαν οι λαμαρίνες, έσπασαν τα τζάμια, όμως τελευταία στιγμή ο 17χρονος κατάφερε να σωθεί.

Ο πατέρας του όμως δεν είχε την ίδια τύχη. Εντοπίστηκε νεκρός πέντε μέρες μετά.

Πλημμύρες Πήλιο

Ό,τι απέμεινε από το αυτοκίνητο του Σταμάτη που πνίγηκε / Φωτογραφία από δελτίο Star

Πάλτση: «Χάθηκε» προσπαθώντας να σώσει τον «παράδεισό» του

Ο 77χρονος που αγνοούταν στο Πάλτση βρέθηκε νεκρός στη βόρεια Εύβοια. Όπως είπε η κόρη του στο Star, αυτός ο τόπος ήταν ο παράδεισός του. Τώρα το μόνο που απέμεινε είναι λάσπες, συντρίμμια και καταστροφή.

«Τουλάχιστον μετά από τέσσερις μέρες βρήκαμε κάτι ... Τον βρήκαμε. Νομίζω ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του στην παρούσα φάση που θέλησε να σώσει ό,τι μπορούσε… Ή δεν πρόλαβε να εκτιμήσει σωστά το μέγεθος της καταστροφής που επέρχονταν για να προλάβει να φύγει έγκαιρα», είπε η κόρη του.

Νεκρός από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ο 77χρονος είχε κατασκευάσει μια αυτοσχέδια «κιβωτό» που αποτελούσε σημείο κατατεθέν στην Πάλτση. Τον επισκέπτονταν τουρίστες για να θαυμάσουν το «ιπτάμενο καράβι» του.

Κιβωτός Θεσσαλία

Η «κιβωτός» του 77χρονου ήταν σήμα κατατεθέν για την Πάλτση / Φωτογραφία από δελτίο Star

«Ήταν ένα όνειρο δικό του που το πραγματοποίησε. Στην ουσία έβγαλε ένα καράβι στη στεριά, κρεμασμένο από τέσσερα Πλατανιά. Ήταν όντως ατραξιόν η χαρά των παιδιών», πρόσθεσε η κόρη του 77χρονου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top