Πλημμύρες: Πολίτες «ξεσπούν» στο Star - «Καταστραφήκαμε, τα χάσαμε όλα!»

«Ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη, δε μας ήρθε ποτέ μήνυμα από το 112»

Πρωτόγνωρες στιγμές ζουν οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών της Θεσσαλίας, που προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από τις περιουσίες τους που καταστράφηκαν. Οικογένειες που έχασαν τα πάντα, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να προχωρήσουν για τα παιδιά τους, όπως λένε στο Star.

Κακοκαιρία: Ακόμα δύο νεκροί από τις πλημμύρες - 14 τα επιβεβαιωμένα θύματα

Ανάμεσά τους μια χήρα γυναίκα με τρία παιδιά από τον Παλαμά. Οι κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν και μόνη της προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της. Κοιμούνται δεξιά και αριστερά σε συγγενείς: «Ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη. Ήμουν με τα τρία μου παιδιά και λέγαμε ότι δε θα βγούμε ζωντανοί από δω μέσα», δήλωσε συντετριμμένη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και την ανταποκρίτρια Κατερίνα Ρίστα.

Πλημμύρες Παλαμάς

«Τρέχαμε να σωθούμε, μέσα σε λίγα λεπτά το νερό έφτασε στο στήθος μας. Δε μας ενημέρωσε κανείς, δεν ήρθε ποτέ το 112. Με πήρε ο γιος μου αγκαλιά και βγήκαμε έξω», δήλωσε άλλη κάτοικος της περιοχής.

Πλημμύρες: «Καταστραφήκαμε. Τι να μας κάνουν τα 5.000 ευρώ αποζημίωση;»

Την ίδια ώρα, ένας κτηνοτρόφος και πατέρας τριών παιδιών «ξεσπά» για τη βιβλική καταστροφή που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τη στάση της πολιτείας στη διαχείρισή της:

«Το κινητό μου δε χτύπησε ποτέ από μήνυμα του 112, για να ξέρω να φύγω. Έχουμε χάσει την περιουσία μας, είμαι αγρότης κτηνοτρόφος. Είχα 400 ζώα και έμειναν μόνο 20 τα οποία χαροπαλεύουν. Δεν έχει μείνει τίποτα, κλαίει η καρδιά μας», δήλωσε συντετριμμένος και πρόσθεσε:

«Τι να μας πούν; Το σιτάρι, τα βαμβάκια όλα έχουν καταστραφεί, είναι στις αποθήκες και σαπίζουν στο νερό. Γλίτωσα τη ζωή μου, αλλά αυτά που έκανα με τόσο κόπο πώς θα τα πάρω πίσω; Πώς θα μεγαλώσω την οικογένειά μου; Τι να μου πουν τα πέντε χιλιάρικα που θα μου δώσουν;».

Κτηνοτρόφος ξεσπά για την περιουσία του που καταστράφηκε / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Θεσσαλία: Στους 14 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - 3 οι αγνοούμενοι

Η μαύρη λίστα με τους νεκρούς από τις πλημμύρες καθημερινά μεγαλώνει. Σήμερα ανασύρθηκαν οι σοροί ακόμα τριών ανθρώπων που αγνοούταν και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων ανέρχεται πλέον σε 14.

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για τους άλλους  τρεις επιβεβαιωμένους αγνοούμενους, έναν 42χρονο στην Αγία Αικατερίνη και δύο Αυστριακοί, πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας στα Ποτιστικά Πηλίου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top