Θεσσαλία: Καταστροφή στην αγροτική παραγωγή από την κακοκαιρία

Σε απόγνωση οι αγρότες στην πιο εύφορη περιοχή της Ελλάδας      

Ο κάμπος της Θεσσαλίας , η πιο εύφορη περιοχή της Ελλάδας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα για τα επόμενα χρόνια από την πρόσφατη κακοκαιρία.  Μέσα από την καταστροφή όμως  αναδεικνύεται το ανθρώπινο μεγαλείο. Ήρωες που είδαν το βιός τους  να χάνεται στα λασπόνερα, βούτηξαν με αυταπάρνηση στα νερά να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στους απεσταλμένους του Star Κατερίνα Ρίστα και Άρη Λάμπο.

Κακοκαιρία Daniel: Στους 15 οι νεκροί, εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις σοροί

Οι  ήρωες  που έσωσαν 30 ανθρώπους

Με ένα κανό αυτοί οι άνθρωποι έσωσαν σχεδόν 30 άνθρώπους. 

Θεσσαλία: Οι ήρωες με τα κανό που έσωσαν 30 ζωές

Θεσσαλία: Οι ήρωες με τα κανό που έσωσαν 30 ζωές  

«Με αυτό πηγαίναμε όπου μπορούσαμε και σώζαμε κατάκοιτους ηλικιωμένους όπου μας φώναζαν» δήλωσε ένας από αυτούς στα κανό.  

Κακοκαιρία Daniel: Τα 14 μέτρα κρατικής αρωγής - Άνοιξε η πλατφόρμα

Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε να τρέξει να σώσει τα μελίσσια του, το βιος του που παλεύει τόσα χρόνια και ζει την τετραμελή οικογένεια. Το μυαλό του πήγε στους συγχωριανούς του στον Παλαμά. Να σώσει με το κανό όσους μπορεί. Μετέφερε την οικογένειά του σε μια ταράτσα και βούτηξε για να απεγκλωβίσει κόσμο. Τα αύριο είναι άγνωστο όμως ξέρουν ότι σήμερα έσωσαν ανθρώπους.

Καταστροφή στα μελίσσια 
 

Η οικογένεια του κυρίου Φαλάγκα έχασε κάποια μελίσια στην  κακοκαιρία «Ιανός». Από τα 250 έμειναν 80. Τώρα καταστράφηκαν εντελώς και σκέφτονται να φύγουν για την Γερμανία.

«Με έπνιξε ο Ιανός, ξαναπνίγηκα την προηγούμενη εβδομάδα» λέει στον Άρη Λάμπο ο Γιώργος Νταφόπουλος, όπου  είδε την κτηνοτροφική του μονάδα να χάνεται.

Θεσσαλία: Καταστράφηκαν οι καλλιέργειες

Θεσσαλία: Καταστράφηκαν οι καλλιέργειες

«Όλα αυτά τα μοσχάρια είναι εισαγωγής, μια μέρα πριν τα έφερα από την Ουγγαρία, Την επόμενη ήρθε το ποτάμι τα σήκωσε και έφυγαν, έμεινα αυτά  με 1.200 ευρώ το ένα αγορά» δηλώνει στη κάμερα του Star. 

Mε βάρκες βγάζουν τα αιγοπρόβατα από τους στάβλους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top