«Βαρύ φέτος το φθινόπωρο με επικίνδυνες κακοκαιρίες» - Πρόγνωση-«εφιάλτης»

Tι είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Πρωτόγνωρες στιγμές ζουν οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών της Θεσσαλίας που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star (10.09.23)

Βαρύ θα είναι φέτος το φθινόπωρο σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος σημείωσε τον κίνδυνο να δούμε κι άλλες ισχυρές κακοκαιρίες να πλήττουν τη χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Κακοκαιρία Daniel: Στους 15 οι νεκροί, εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις σοροί

Ο μετεωρολόγος σχολιάζοντας στο OPEN τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες κακοκαιρίες τους επόμενους μήνες κάνοντας λόγο για «βαρύ φθινόπωρο».

«Φέτος το φθινόπωρο αναμένεται ότι θα είναι αρκετά βαρύ για τη χώρα μας. Και οι επόμενοι μήνες δεν αποκλείεται να δώσουν ισχυρές κακοκαιρίες», είπε.

«Κι αυτό γιατί έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίς μια κάθοδος ψυχρότερων αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη, είναι αρκετά θερμή η Μεσόγειος και άρα είναι αρκετά εύκολο να σχηματιστούν κακοκαιρίες και να δώσουν δυστυχώς άσχημα αποτελέσματα και για τη χώρα μας», τόνισε στη συνέχεια ο μετεωρολόγος.

Κακοκαιρία: Νέα εκκένωση λόγω πλημμυρών - Συνεχίζονται οι διασώσεις

Αλλά και σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί πως το φθινόπωρο «κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» και συμπληρώνει: «Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!».

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες από πλευράς ανέμων αφού στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι έως και 9 μποφόρ. Υπενθυμίζεται, ότι όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Δευτέρας απαγορεύτηκε ο απόπλους από Ραφήνα, Πειραιά και Λαύριο.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό ή ακραίο, ενώ κάποιες βροχές ίσως εκδηλωθούν σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και ορεινά της Εύβοιας. Η υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top