Δραματικές στιγμές στα Μεγάλα Καλύβια: «Πέφτουν σπίτια, ακούγονται κλάματα»

«Το χωριό έχει γίνει ένα απέραντο πέλαγος- Καταστράφηκαν τα πάντα»

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές από κατοίκους στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, οι οποίοι ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά μετά την κακοκαιρία που «έπνιξε» το χωριό στα λασπόνερα. 

Τρίκαλα: Mήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Κανάβια και Σταυρός Ελάτης

«Ζουν ένα δράμα τα Μεγάλα Καλύβια. Άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι από χθες, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, είναι επάνω στις σκεπές. Oι άνθρωποι είναι με πυρετό, μπορεί να υπάρχουν και νεκροί. Πέφτουν σπίτια, ακούγονται κλάματα», δήλωσε κάτοικος του χωριού στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι δεκατιανοί».

Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολη νύχτα για τη Θεσσαλία - Φόβος για τα φράγματα

Σημείωσε ότι η επικοινωνία είναι δύσκολη, καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται «30 ώρες χωρίς τροφή, χωρίς νερό, λες και ζούμε εμπόλεμες καταστάσεις»

Στο χωριό βρίσκονται εγκλωβισμένα πάνω από 100 άτομα, ενώ ,όπως είπε, οι απεγκλωβισμοί που έχουν γίνει είναι ελάχιστοι. «Το χωριό είναι 7 χλμ. έξω από τα Τρίκαλα, με τρία μέτρα νερό. Το μισό χωριό είναι καλυμμένο, σπίτια, αυτοκίνητα και από την άλλη πλευρά είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση. Όσοι μπορούν βοηθούν με ό,τι έχουν και οι άλλοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο χάος», ανέφερε. Τόνισε ότι οι άνθρωποι είναι ψυχολογικά χάλια με προβλήματα υγείας, χωρίς τα φάρμακά τους, τρέμουν, αργοπεθαίνουν» πρόσθεσε.

Κακοκαιρία Daniel: «Πνίγηκε» το Μουζάκι - Δείτε βίντεο από drone

Μεταξύ των εγκλωβισμένων βρίσκονται πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και παιδιά.  Mια γυναίκα, η κ.Δήμητρα είπε στην ΕΡΤ ότι η ανιψιά της είναι 6 μηνών έγκυος και ήταν εγκλωβισμένη μαζί με το ενάμιση έτους παιδί της στο διώροφο σπίτι τους στα Μεγάλα Καλύβια, χωρίς νερό και ρεύμα. «Δεν έχω επικοινωνία μαζί τους, μου το είπαν συγγενείς μας που είναι στο χωριό. Έμαθα ότι σήμερα πήγαν οι βάρκες» είπε.

«Η ανιψιά μου είναι έγκυος και εγκλωβισμένη στο σπίτι της στα Μεγάλα Καλύβια»- βίντεο ΕΡΤ

«Η ανιψιά μου είναι έγκυος και εγκλωβισμένη στο σπίτι της στα Μεγάλα Καλύβια»- βίντεο ΕΡΤ

«Είμαστε περίπου 10 άτομα στην ταράτσα του σπιτιού μου. Δεν έχουμε ούτε ρεύμα ούτε νερό. Το χωριό μας γύρω γύρω είναι με ποτάμια, όποιο ποτάμι αν ξεχειλίσει από όποια μεριά...πνιγήκαμε» είπε στον ΣΚΑΪ ο κάτοικος των Μεγάλων Καλυβίων, κ.Νίκος Αργύρης.

«Είμαστε περικυκλωμένοι από ποτάμια, στα οποία συσσωρεύεται πολύ νερό. Ένα απέραντο πέλαγος είναι το χωριό μας» είπε και πρόσθεσε ότι «είμαστε αγροτικό χωριό. Έχουν καταστρεφεί τα πάντα, δεν υπάρχει τίποτα. Θα τεθεί θέμα επιβίωσης. Δεν υπάρχει καμία παραγωγή να συλλέξουμε, βαμβάκια- καλαμπόκια. Το ίδιο και τα ζώα. Πνίγηκαν όλα. Δεν πρόλαβε ο κόσμος να τα μαζέψει, δεν υπήρχαν και χώροι προστασίας να τα πάει» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top