Καρδίτσα: «Η μητέρα μου είναι πνιγμένη στο σπίτι» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι χωρίς φαγητό και νερό από την κακοκαιρία Daniel

Χωρίς τέλος είναι ο εφιάλτης που ζούνε οι κάτοικοι στην Καρδίτσα μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Μέχρι στιγμής επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί όταν τα νερά υποχωρήσουν από τα πλημμυρισμένα χωριά. 

Μία κάτοικος Καρδίτσας επικοινώνησε με το Open, εκφράζοντας την αγωνία της για την τύχη της ηλικιωμένης μητέρας της που ζει στον Παλαμά. 

Κακοκαιρία Daniel: Επτά οι νεκροί - Βρέθηκε η σορός άνδρα στον Βόλο

Η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο σπίτι της την ώρα που χτύπησε την περιοχή η κακοκαιρία μαζί με τη νύφη και τον γιο της. 

Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά της Καρδίτσας που πλημμύρισαν από την κακοκαιρία Daniel - Intimenews

Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά της Καρδίτσας που πλημμύρισαν από την κακοκαιρία Daniel - Intimenews

«Μου είπαν ότι βρήκαν τη μητέρα μου πνιγμένη στο σπίτι. Ήταν η νύφη μου και ο γιος της στο σπίτι, αλλά δεν πρόλαβαν να την πάρουν. Την άφησαν μέσα να πνιγεί και είναι το νερό 2 μέτρα εκεί. Ανησυχώ, επειδή σίγουρα έχει πνιγεί. Έχω πάρει τις Αρχές», είπε και συνέχισε:

Πλημμύρισε η Λάρισα: Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού - Εκκενώνονται χωριά

«Η μητέρα μου είναι 97 ετών και είναι κατάκοιτη. Παρακαλώ πολύ να πάει κάποιος στο σπίτι. Είναι 100% πνιγμένη μέσα η γιαγιά», κατέληξε η κ. Παπαθανασίου.

Κακοκαιρία Daniel: Κινδύνευσε έγκυος - Πήγε γιατρός με βάρκα 

Την ίδια ώρα, εθελόντρια, μιλώντας επίσης στο Open, είπε πως η κατάσταση στον Παλαμά είναι δραματική. 

Καρδίτσα: Συγκλονιστικές εικόνες από απεγκλωβισμούς κατοίκων με Σινούκ

Δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Όπως είπε, χθες κινδύνευσε με αφυδάτωση μια έγκυος που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της. Αργά το βράδυ οι εθελοντές κατάφεραν να προσεγγίσουν με βάρκα και γιατρός της έβαλε ορό, ώστε να μην αφυδατωθεί. Ο γιατρός παρέμεινε στο πλευρό της, μήπως χρειαζόταν τίποτα, ενώ ήταν πολύ επικίνδυνο να μεταφερθεί με τη βάρκα μέσα στα σκοτάδια. 

Κακοκαιρία: Άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων - Αγωνία στην Καρδίτσα

Ένας ακόμα κάτοικος Καρδίτσας που έχει συγγενείς στη Μαραθέα είπε πως οι άνθρωποί του, τού είπαν πως ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βρίσκεται ένα μωρό είκοσι μόλις ημερών, χωρίς νερό και φαγητό, καθώς επίσης και άνθρωποι που κάνουν αιμοκάθαρση. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, σωστικά συνεργεία μέχρι νωρίς το πρωί δεν είχαν προσεγγίσει το χωριό για να σώσουν τους κατοίκους. 

Κακοκαιρία Daniel: «Είμαστε 100 άτομα εγκλωβισμένοι σε 60 τ.μ».

Κάτοικος στη Μαραθέα, ο οποίος μίλησε στο Mega, κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς νερό και τρόφιμα. 

«Ανθρώπινο χέρι πλημμύρισε τον Θεσσαλικό κάμπο»-Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι

«Είμαστε από χθες το πρωί εγκλωβισμένοι από 2 έως και 3 μέτρα το νερό. Μαζευτήκαμε όλο το χωριό σε μία καφετέρια που ήταν κλειστή και μπράβο στον ιδιοκτήτη που μας άνοιξε το μαγαζί και ανέβηκε ο κόσμος, είναι διώροφη. Είμαστε σε 60 τ.μ. 100 άτομα, δεν έχουμε νερό για τουαλέτα, δεν έχουμε νερό να πιούμε. Έχει γίνει ένα μπάχαλο εδώ, δε σηκώνει κανείς το τηλέφωνο, δεν ήρθε ούτε ο δήμαρχος να μας φέρει μισό λίτρο νερό. Έχουμε νεφροπαθείς εδώ, έχουμε μωρά 16 μηνών, έχουμε εγκλωβισμένους κατάκοιτους στα σπίτια», ανέφερε αρχικά ο κ. Στέφανος Σακκάς και συνέχισε:

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία Daniel στην Καρδιτσά θα αυξηθεί - Intimenews

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία Daniel στην Καρδιτσά θα αυξηθεί - Intimenews

«Ο στρατός δεν έπρεπε να βγάλει τον κόσμο έξω με βάρκες; Είμαστε στο έλεος. Δε γνωρίζουμε για αγνοούμενους. Έχουν πέσει και σπίτια που κατοικούνταν. Το χωριό έχει 450 - 500 ανθρώπους. Είναι στο κέντρο του χωριού και στα σπίτια κι άλλοι άνθρωποι. Στο διπλανό χωριό, στην Κόρδα είναι στα κεραμίδια άνθρωποι. Εμείς εδώ, δεν έχουμε καμία επικοινωνία. Μόνο με βάρκα μπορεί να προσεγγιστεί το χωριό».

Βίντεο: Ο δήμαρχος Σκιάθου βουτά στα λασπόνερα να σώσει την αδελφή του

«Στην καφετέρια που είμαστε πάνω υπάρχει ταράτσα που μπορεί να μας φέρει τρόφιμα. Εμείς τώρα εδώ πρέπει να φύγουμε. Έχουμε 10 μωρά από 16 μηνών έως 3 ετών. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι, δεν έχουν συγγενείς και είναι εγκλωβισμένοι. Ολόκληρη χώρα δεν μπορούν να στείλουν 10 - 20 βάρκες να πάρουν τον κόσμο; Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε ένα αντλιοστάσιο πριν από 8 χρόνια. Δεν είχε πλημμυρίσει ποτέ το χωριό μας, με το που έκαναν αυτό το έργο όλα τα νερά καταλήγουν στο χωριό. Το αντλιοστάσιο έχει 5 αντλίες τεράστιες και δουλεύουν 2, γιατί δε φτάνει το ρεύμα. Μετά τον Ιανό μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει άλλο ποτάμι έξω από το κεντρικό για να διοχετεύονται τα βρόχινα νερά και να τα τραβάει το αντλιοστάσιο», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top