Ταλαιπωρία τέλος: Άνοιξε η Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα

Ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων

Τέλος φαίνεται παίρνει η πολύωρη ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Για πάνω από οχτώ ώρες οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Eurokinissi

Για πάνω από οχτώ ώρες οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Eurokinissi

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου σε άλλο όχημα και μετά τις 20:30 δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία και στο ρεύμα προς Κόρινθο. 

Τέλος στο θρίλερ των οδηγών - Άνοιξε το ρεύμα της Ε.Ο προς Αθήνα

Από το 45 ο χιλιόμετρο έως και το 47 ο χιλιομετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα.

Εθνική Οδό: Οχτώ ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βυτιοφόρο που κουβαλούσε υγραέριο τυλίχθηκε στις φλόγες στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Αμέσως σήμανε συναγερμός με τις αρχές να κλείνουν την Εθνική Οδό λίγο μετά τις 12:30 για λόγους ασφαλείας, καθώς υπήρχε κίνδυνος ισχυρής έκρηξης. 

Βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός και να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες οδηγοί - Eurokinissi

Βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός και να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες οδηγοί - Eurokinissi

Παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική Οδό από τα διόδια της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν υρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα. 

'Εσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο - Επιχείρηση μετάγγισης του υγραερίου

Η μετάγγιση του υγραερίου σε άλλο όχημα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30, οπότε άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική και μετά δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο. 

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βυτιοφόρο φορτώνεται σε πλατφόρμα για να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο στον Ισθμό της Κορίνθου, συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων της αστυνομίας. Σταδιακά δίνεται στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο. Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε κατάσβεση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, χωρίς να έχει προκύψει κάτι δυσάρεστο και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης.

Όπως είπε ότι ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς ενώ συμπλήρωσε ότι «σημασία έχει ότι όλα πήγαν καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να προκύψει κάποια δυσάρεστη έκπληξη». 

«Σίγουρα ταλαιπωρήθηκαν οι συμπολίτες μας, αλλά επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. Μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top