Τέλος στο θρίλερ των οδηγών - Άνοιξε το ρεύμα της Ε.Ο προς Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου σε άλλο βυτίο

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Μετά από 8 ώρες απίστευτης ταλαιπωρίας φαίνεται πως ολοκληρώνεται το θρίλερ που έζησαν εκατοντάδες οδηγοί που έμειναν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό ύστερα από φωτιά που πήρε βυτιοφόρο. Η μετάγγιση του υγραερίου σε άλλο βυτίο ολοκληρώθηκε και σιγά σιγά θα αρχίσει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία.

Λόγω των μέτρων της Τροχαίας έχει δημιουργηθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα στα διόδια της Ελευσίνας.

'Εσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο - Επιχείρηση μετάγγισης του υγραερίου

Φωτιά βυτιοφόρο: Τεράστιο μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου

Το βυτιοφόρο πήρε φωτιά  λίγο μετά τις 12:30 στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου / Φωτογραφία Facebook (Πυρκαγιά Ενημέρωση)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτιού σε άλλο βυτιοφόρο, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη.

Για τον λόγο αυτό, για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

- Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

- Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

- Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Λίγο πριν τις 20:00 πάντως άνοιξε μόνο το ρεύμα προς Κόρινθο στην παλιά Εθνική.

«Το παραμικρό λάθος μπoρεί να προκαλέσει τεράστια έκρηξη»

Μιλώντας στο Open, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε πως η μετάγγιση του αερίου είναι μία διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, «να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά», γιατί το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα».

Ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», είπε, ενώ δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας.

«Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Τεράστιο μποτιλιάρισμα και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου είχε δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας με τους οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες.

Τεράστιες ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα σχηματίστηκαν, ενώ οι αστυνομικοί μοίραζαν νερά στους πολίτες που ήταν εγκλωβισμένοι στο σημείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μετάγγισης του υγραερίου από το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά  λίγο μετά τις 12:30 σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μετάγγισης του υγραερίου από το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά  λίγο μετά τις 12:30 σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας

Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας / Eurokinissi

Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωσή της «παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

Όσον αφορά τα δρομολόγια με τρένο, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας μεταξύ Μαγούλας - Κορίνθου, με εντολή της αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top