Νέα Φιλαδέλφεια: Ύποπτοι φυγής οι Κροάτες κατηγορούμενοι

«Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισής τους

«Ύποπτοι φυγής» και «τέλεσης νέων εγκλημάτων» χαρακτηρίζονται οι Κροάτες χούλιγκαν που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια στο σκεπτικό της προφυλάκισής τους. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποιες διευθύνσεις έψαχναν στα κινητά οι Κροάτες

Όπως είπε η Τασούλα Παπανικολάου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star στο σκεπτικό της ανακριτικής αρχής για την προσωρινή κράτηση των 101 Κροατών χούλιγκαν αναφέρεται ότι είναι ύποπτοι φυγής, και ότι επιδιώκουν με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις. 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Η ΕΛ.ΑΣ. δε διαχειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες»

Κροατία: Αδειάζει τον Κροάτη πρόεδρο ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας

Την ίδια ώρα, η συγκλονιστική συνέντευξη της μητέρας του Μιχάλη Κατσουρή που παραχώρησε στον Βαγγέλη Γκούμα είναι πρώτο θέμα και στα κροατικά ΜΜΕ, με τους Κροάτες πλέον να συνειδητοποιούν το έγκλημα που διαπράχθηκε στην Αθήνα. 

Μητέρα Μιχάλη Κατσουρή: «Σταμάτησε η ζωή μου εκεί, όταν έχασα το παιδί μου»

Παράλληλα, στον απόηχο αυτής της συνέντευξης ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κροατής, Ιβάν Μαλένιτσα, «άδειασε» τον Κροάτη πρόεδρο για τις δηλώσεις του ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Γνωστοί στις αρχές 6 από τους Κροάτες χούλιγκαν

Όπως είπε, οι δηλώσεις αυτές δε βοηθούν κανέναν. 

«Θα πρέπει να σεβαστούμε τους ελληνικούς φορείς και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη τους. Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να μπει στην αξιολόγηση των ελληνικών φορέων», τόνισε.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα 4 μέτρα που αποφασίστηκαν μετά τη δολοφονία του Μιχάλη

Τέλος, επιστολή  προς τον Συνήγορο του Πολίτη της Κροατίας έστειλαν οι γονείς και μέλη οικογενειών των  κατηγορουμένων, καθώς, όπως λένε, φοβούνται ότι δε θα έχουν μία δίκαιη δίκη στην Ελλάδα και ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους δεν είναι δολοφόνοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top