Νέα Φιλαδέλφεια: «Η ΕΛ.ΑΣ. δε διαχειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες»

Παραδοχή Οικονόμου για τους λάθος χειρισμούς της αστυνομίας

Σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα πορίσματα της ΕΔΕ για τις λάθος ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ που δεν απέτρεψε τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους Κροάτες χούλιγκαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή. «Υπήρχαν πληροφορίες της οποίες η αστυνομία δε διαχειρίστηκε σωστά», παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Νέα Φιλαδέλφεια: Γνωστοί στις αρχές 6 από τους Κροάτες χούλιγκαν

«Αναδείξαμε την αποτυχία από την πρώτη στιγμή και θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα. Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην Ερτ και παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη στη διαχείριση του περιστατικού.

Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι λένε οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους Κροάτες

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα»

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου για τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα σε σχέση με τα παλιά, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού εξέφρασε την άποψη ότι είχαν φέρει αποτελέσματα.

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο. Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα» σημείωσε ο υπουργός.

«Τα μέτρα που πήραμε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές. Ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουν αυστηρές ποινές όταν γίνονται επεισόδια μακριά από τα γήπεδα», υπογράμμισε.   

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει περισσότερες επιτυχίες, με τις αποτυχίες να θεωρούνται αυτονόητες: «Οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ που είναι περισσότερες από τις αποτυχίες θεωρούνται ως κάτι αυτονόητο. Η ΕΛΑΣ οφείλει να αντιμετωπίζει το έγκλημα και την παραβατικότητα για να δίνει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Όταν εκδηλώνονται οι αστοχίες πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top