Φαράγγι Σαμαριάς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας

«Έχει χάσει πολύ αίμα», λένε οι γιατροί για τον 45χρονο που ακρωτηριάστηκε

Ισπανός τουρίστας ακρωτηριάστηκε μετά από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (13.08.23)

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε από πτώση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Χανιά στις 13 Αυγούστου.

Σεισμός Χανιά: Ακρωτηριάστηκε άνδρας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 45χρονος Ισπανός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων, ενώ όπως αναφέρουν οι γιατροί, έχει χάσει πολύ αίμα.

Φαράγγι Σαμαριάς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας, o οποίος έχει χάσει πολύ αίμα / cretalive.gr

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη ενώ όπως φαίνεται είναι ακόμα νωρίς για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του.

Το χρονικό του ατυχήματος 

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου όταν ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Στη ΜΕΘ ο Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του σημειώθηκε σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Εξαιτίας του σεισμού, στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονο Ισπανό με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του, στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή του και την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή.

Φαράγγι Σαμαριάς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε για τη διάσωση και την άμεση μεταφορά του Ισπανού στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή / cretalive.gr

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με τους γιατρούς να μην μπορούν να «σώσουν» το πόδι του. Μετά την επέμβαση οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top