Κίνημα της Πετσέτας: «11.500 τ.μ. με παράνομες ομπρέλες μόνο στην Πάρο»

Μαρινάκης: «Καμία ανοχή»

Μορφή τσουνάμι παίρνουν οι καταγγελίες για την παράνομη κατάληψη των παραλιών από ξαπλώστρες και ομπρέλες, στην Πάρο, τη Νάξο, τη Σέριφο και άλλα νησιά. 

Χθες το «Κίνημα της Πετσέτας» κατέγραψε την πρώτη του νίκη, αφού επιχειρηματίας ξήλωσε ομπρέλες και ξαπλώστρες από τη μισή παραλία της μικρής Σάντα Μαρίας, αφήνοντας χώρο για τους λουόμενους που δεν ήθελαν να νοικιάσουν ξαπλώστρες. 

«Κίνημα της Πετσέτας»: Πρώτη νίκη στην Πάρο – Ξηλώθηκαν ξαπλώστρες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μέλος της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες της Πάρου, Μιχάλης Κιριαζάνος αποκάλυψε πως στη μικρή Σάντα Μαρία έχει οριστεί δικάσιμος για τον επιχειρηματία που είχε τοποθετήσει παράνομα σε όλη την παραλία ξαπλώστρες. 

To «Κίνημα της Πετσέτας» έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και επεκτείνεται και σε άλλα νησιά εκτός της Πάρου

To «Κίνημα της Πετσέτας» έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και επεκτείνεται και σε άλλα νησιά εκτός της Πάρου

Στο φως δεκάδες αυθαιρεσίες στις παραλίες των νησιών   

«Ευτυχώς τις απομάκρυνε, δεν ξέρουμε για πόσο καιρό, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη νίκη, μια αρχή για κάτι καλύτερο. Εμείς με τα πενιχρά μέσα που έχουμε, τις συμβάσεις από τη Διαύγεια και κάποιες αεροφωτογραφίες από τους χώρους, είδαμε ότι έχουν παραχωρηθεί 7.186 τετραγωνικά νόμιμα στους επιχειρηματίες, και έχουν καλυφθεί συνολικά 18.800 τετραγωνικά, 11.500 τετραγωνικά παράνομης κατάληψης. Ξεχείλισε το ποτήρι και δόθηκε αφορμή να προχωρήσει η κίνησή μας» υπογράμμισε ο κ. Κιριαζάνος.

Κίνημα της Πετσέτας: Μπράβοι στις παραλίες της Πάρου

Την ίδια ώρα άλλο μέρος της Κίνησης Πολιτών, ο Χρήστος Γεωργούσης, αποκάλυψε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι μπράβοι λυμαίνονται τις παραλίες της Πάρου. 

Το «Κίνημα της Πετσέτας» στην Πάρο κατέκτησε την πρώτη του νίκη

Το «Κίνημα της Πετσέτας» στην Πάρο κατέκτησε την πρώτη του νίκη

Όπως είπε, ο ίδιος έχει εκδιωχθεί από παραλία που έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες, έχοντας πάει να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει να καθίσει στα βράχια, σε μια παραλία, μάλιστα, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν σωματοφύλακες σε ορισμένες επιχειρήσεις.

Το «Κίνημα της Πετσέτας» εξαπλώνεται – Διεκδικεί ελεύθερες παραλίες

Κατήγγειλε ακόμα πως ο δήμος Πάρου έχει δείξει μεγάλη ανοχή και ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στις παραλίες από τα επιτελεία του. Όσο για το κόστος της ξαπλώστρας, ο κ. Γεωργούσης είπε ότι για τους λουόμενους που θα επιλέξουν να νοικιάσουν ένα σετ, στη Σάντα Μαρία οι πρώτες θέσεις που είναι κοντά στο κύμα είναι στα 120 ευρώ και οι πίσω στα 40 ευρώ. 

Μαρινάκης: «Μηδενική ανοχή από την κυβέρνηση»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το Κίνημα της Πετσέτας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑϊ τόνισε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει το συντομότερο δυνατόν την απλοποίηση, ενοποίηση και κωδικοποίηση των διαδικασιών για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους ελέγχους. 

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα υπάρχει μηδενική ανοχή στις παράνομες καταλήψεις παραλιών από ξαπλώστρες και ομπρέλες

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα υπάρχει μηδενική ανοχή στις παράνομες καταλήψεις παραλιών από ξαπλώστρες και ομπρέλες

«Όλες οι υπηρεσίες είναι υπό γενικό συντονισμό, αυτό που θα δούμε ως επόμενο βήμα για να επιβάλλονται τα πρόστιμα είναι η απλοποίηση, η ενοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα αποτελέσματα» σημείωσε. 

«Υπεράνω όλων είναι η εφαρμογή του νόμου, δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση πουθενά», πρόσθεσε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι έλεγχοι γίνονται και θα γίνονται με μεγαλύτερη ένταση, γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους πολίτες και το νόμο. Με αφορμή την υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δει θέματα προσωπικού, αποσαφηνίζοντας πάντως ότι οι δυνατότητες του κράτους δεν είναι απεριόριστες. 

«Υπάρχει θέμα εφαρμογής του νόμου, σεβασμού των συμβάσεων συγκεκριμένου χώρου. Οι πολίτες και στην Πάρο και σε άλλα περιστατικά, βγαίνουν μπροστά, πολλοί θα μπορούσαν να πουν τα αυτονόητα, εμείς θα πούμε ότι αυτό που διεκδικούν εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε, δηλαδή ό,τι έχει συμφωνηθεί να τηρείται» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κίνημα της πετσέτας: Μαζικοί έλεγχοι τον Αύγουστο

Τέλος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος σημείωσε πως ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα σε όλες τις παραλίες τον Αύγουστο με μικτά κλιμάκια υπαλλήλων κι αν χρειαστεί με μετακίνηση υπαλλήλων από τις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου στις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου των νησιών.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top