Γυναίκες αστυνομικοί καταγγέλλουν παρενόχληση μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.

«Σε εμάς δεν ήρθαν καταγγελίες» απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση σε δημοσίευμα που κάνει λόγο για «σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην ΕΛ.ΑΣ.» έδωσαν σήμερα, Τετάρτη, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. συνέταξε την Τρίτη ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως «περιστατικά ηθικής παρενόχλησης ή βίας δε θα γίνουν ανεκτά από την Αστυνομία», χτυπώντας «καμπανάκι» ακόμα και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους «για να μαζευτούν» μετά από ζητήματα παρενοχλήσεων γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Μύκονος: 24χρονη κατήγγειλε τον εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση

«Διατύπωναν σεξουαλικά υπονοούμενα σε βάρος τους, επιχειρούσαν να τις απομονώσουν σε χώρους των γραφείων. Επίσης, καταγγέλλεται πως όταν οι γυναίκες θύματα δεν ενέδιδαν οι εν λόγω αξιωματικοί άλλαζαν συμπεριφορά, μιλούσαν με προσβλητικό λόγο σε βάρος τους, τις συκοφαντούσαν σε άλλους ένστολους, αποδίδοντάς τους ανήθικη συμπεριφορά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η απάντηση από πηγές του υπουργείου

Η απάντηση ήταν άμεση, με πηγές του υπουργείου να διαψεύδουν το ρεπορτάζ. Όπως αναφέρουν, δεν έχουν καταγραφεί υπηρεσιακά καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, προσθέτοντας πως το έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα δεν είναι εμπιστευτικό.

Συγκλονίζουν Ελληνίδες δημοσιογράφοι που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση

Συμπληρώνουν μάλιστα ότι πρόκειται για συνέχεια σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛ.ΑΣ. να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top