Καιρός: Έρχονται και πάλι 39άρια–Πώς θα είναι οι πρώτες μέρες του Αυγούστου

Πού θα σημειωθούν μπουρίνια

Μικρή άνοδο θα σημειώσει σήμερα, Δευτέρα η θερμοκρασία, ενώ αναμένονται μπουρίνια στα βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του meteo, το μεσημέρι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο έως και τρεις βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη σε σχέση με την Κυριακή. 

Καιρός: Ποια ήταν η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα

Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, μπουρίνια ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπονται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. 

Αλλάζει από σήμερα ο καιρός – Έρχονται μπουρίνια

Μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία. 

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του παρουσιάζει τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν έως τις 9 Αυγούστου. 

«Η εβδομάδα ξεκινά με 36 βαθμούς ενώ στις 4 και 5 Αυγούστου υδράργυρος θα χτυπήσει και πάλι “κόκκινο”», σημειώνει ο μετεωρολόγος και συνεχίζει:

«Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε προσεκτικά τις επεξηγήσεις στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν! Στους κλειστούς κάμπους η θερμοκρασία μπορεί να αυξημένη κατά 1 - 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά αντίθετα στα ορεινά από τα 500 μέτρα υψόμετρο έως και 4 με 8 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη καθώς και στα νησιά 3 - 6 βαθμούς Κελσίου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top