Πέθανε ο ποιητής Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο γνωστός ποιητής και μεταφραστής Νίκος Παναγιωτόπουλος, απεβίωσε χθες 27.07.23, σε ηλικία 78 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Κώστας Καρυωτάκης: Η αυτοκτονία και ο ανεκπλήρωτος έρωτας με την Πολυδούρη

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1945 στα Εξάρχεια και ζούσε στην Αθήνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «Εκηβόλος» μαζί με τον Βασίλη Διοσκουρίδη και την Τζούλια Τσακίρη και συνεργάστηκε για πολλά έτη στη συντακτική επιτροπή.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή  από τις εκδόσεις Ίνδικτος: «Πριν λίγο αναχώρησε ο Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος. Στενός φίλος και συνεργάτης της Ινδίκτου σχεδόν από την ίδρυσή της. Η απώλεια είναι μεγάλη».

Οδυσσέας Ελύτης: Τα σπουδαιότερα αποφθέγματά του

Συλλυπητήριο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού για την απώλεια του Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου

Ο Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, που έφυγε χθες, ήταν ένας ποιητής που περπάτησε τον δρόμο που επέλεξε, αναζητώντας το στίγμα της ύπαρξής του, παράλληλα με εκείνο της κοινωνίας. Η αγωνία του για τη γλώσσα τον συντρόφεψε σε όλη τη δημιουργία του. Το ποιητικό έργο-ποταμός, «Σύσσημον ή Τα κεφάλαια», είναι η κατάθεση μιας ζωής. Η δική του ζωή ήταν ένας συνεχής αγώνας, σιωπηλός μόχθος, με ηθική αφοσίωση στο έργο του και στην ποιητική έκφραση, χωρίς παραχώρηση στην ανάγκη της αναγνώρισης. Το έργο αυτό, που τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερους αναγνώστες αλλά και την κριτική, είναι η σημαντική δημιουργική κληρονομιά του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top