Φωτιά Βελεστίνο: Νεκρή γυναίκα στον Αλμυρό - Βρέθηκε καμένη

Χωρίς τις αισθήσεις του ο άνδρας της

Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού Βόλου, όπου μαίνονται ανεξέλεκτες οι πυρκαγιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, με εγκαύματα σε όλο της το σώμα, μέσα σε τροχόσπιτο που ήταν παρκαρισμένο στην περιοχή του Χοροστασίου. Δίπλα από το τροχόσπιτο ήταν όλα καμένα από τις φωτιές.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο σύζυγός της ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Σε πύρινο κλοιό η Μαγνησία - Εκκενώνονται περιοχές

 Στη Μαγνησία και στην ευρύτερη περιοχή από τη 1μμ ξέσπασαν διαφορετικά πύρινα μέτωπα στο Νέο Πλάτανο, στο Βελεστίνο, στο Κρόκιο, στις Μικροθήβες και στο Σέσκλο, καθώς και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Στα σημεία που έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ έχουν σταλεί και μηνύματα του 112 που προειδοποιούσαν τους κατοίκους του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Αγίου Γεωργίου Φερών για πυρκαγιά στην περιοχή τους καλώντας τους ταυτόχρονα σε ετοιμότητα. Πριν λίγο οι κάτοικοι στις περιοχές Δίμηνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο, καθώς η φωτιά μαίνεται.

Σημειώνεται ότι η Μαγνησία αποτελεί μία από τις περιοχές που περιλαμβάνονταν στο σημερινό δείκτη επικινδυνότητας με το βαθμό 5, την ώρα που σήμερα κορυφώνεται το τρίτο κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και μέρες τη χώρα.

Μάλιστα, στις περιοχές αυτές έχουν σημειωθεί ακραία υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 42-43 βαθμών) με τη χαμηλή υγρασία να είναι κάτω του 14% , ενώ επικρατούν ισχυροί άνεμοι με ριπές που αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς, μετατρέποντας ουσιαστικά το έδαφος σε καύσιμη ύλη έτοιμη να αναφλεγεί. Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με το ότι μαίνονται πυρκαγιές ευνοούν τις αναζωπυρώσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top