Μεγάλη φωτιά στη Λαμία - Εντολή εκκένωσης του βόρειου τμηματος της πόλης!

Αναζωπυρώσεις στη Ρόδο – Μαίνεται η φωτιά στην Κέρκυρα  

Μεγάλη φωτιά και στο Βελεστίνο (video ΕΡΤ) 
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα και έξω από την πόλη της Λαμίας, με τη Φθιώτιδα να περιλαμβάνεται λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών στους νομούς με εξαιρετικκά υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών. Πριν από λίγο μάλιστα έγινε γνωστό ότι υπήρξε αποστολή μηνύματος από το 112 για εκκκένωση του βόρειου τμήματος της πόλης! 

Μεγάλη φωτιά στη Λαμία απειλεί το βόρειο τμήμα της πόλης     

Μεγάλη φωτιά στη Λαμία απειλεί το βόρειο τμήμα της πόλης (photo lamianow.gr) 

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά... που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα...» δήλωσε προηγουμένως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας. 

 

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

 

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στο Κρόκιο Αλμυρού στην Μαγνησία

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Φωτιά στο Βελεστίνο: Καίγονται σπίτια - Εκκενώνονται οικισμοί

Αναζωπυρώσεις στις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή της νότιας Ρόδου και των Απολλώνων δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί συνεπικουρούμενες από εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Φωτιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη η Ρόδος

Παράλληλα στις περιοχές αυτές γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην περιοχή της νότιας Ρόδου υπάρχουν τρία μέτωπα αναζωπυρώσεων ενώ νέο μέτωπο με αναζωπύρωση δημιουργήθηκε πριν  από λίγο και σε περιοχή κοντά στο χωριό Απόλλωνα απ' όπου  ξεκίνησε η φωτιά πριν από εννέα μέρες.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, σε δύο ενεργά μέτωπα ,σε δύσβατες περιοχές, δίνουν σήμερα μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές.

Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά ,καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Εκκενώνονται Σύκι, Καλαμάκι και Απραός

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες ,το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί. Οι νεότεροι κάτοικοι είχαν μείνει στους οικισμούς και ήταν μεγάλη η βοήθεια που προσέφεραν στους πυροσβέστες . Η πυρκαγιά στην Β.Α Κέρκυρα ,δημιούργησε ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού σε όλο το νησί.

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάθε ηλικίας και με ό,τι μέσον διαθέτει ο καθένας ,καταφθάνουν από χθες στα επίμαχα σημεία για να βοηθήσουν, ενώ σε όλα τα χωριά δημιουργούνται ομάδες πολιτών για να περιπολούν μέρα νύχτα στην περιοχή τους .Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top