Φωτιά στην Κέρκυρα: Εκκενώνονται Σύκι, Καλαμάκι και Απραός

Νέα μηνύματα από το «112» σε Κέρκυρα και Ρόδο

Νέο μήνυμα από το «112» έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Σύκι στην Κέρκυρα, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στους οικισμούς Καλαμάκι και Απραός με διαφυγή προς το λιμάνι Κασσιόπης. 

Φωτιά: Καίγονται σπίτια στην Κέρκυρα - Εκκενώθηκε το Βάτι στη Ρόδο

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σύκι εκκενώστε τώρα προς Λιμάνι Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών». Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στην Κέρκυρα καίει για τρίτη μέρα και το έργο της Πυροσβεστικής δυσκολεύουν τόσο οι ισχυροί άνεμοι, όσο και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Με νέο μήνυμα από το «112» ενημερώνονται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή. Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη.

Εκκενώνονται οικισμοί στην Κέρκυρα / Eurokinissi 

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επικρατεί εκνευρισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους και η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.

Νέες εκκενώσεις και στη Ρόδο

Την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό.

Ήδη, μέσω του συστήματος «112» ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Βιβλική καταστροφή στη Ρόδο / Eurokinissi 

Νέες αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται συνεχώς στο πεδίο της φωτιάς που κατακαίει τη Ρόδο για όγδοη μέρα και όπως όλα δείχνουν και η σημερινή μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρά το ότι ξεκίνησε με σχετική ύφεση.

Τεράστια καταστροφή στη Ρόδο από τη μεγάλη φωτιά που καίει επί οκτώ μέρες / Eurokinissi 

Επίσης, ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα - Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν έκτακτες ενισχύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top