Φωτιά στο Βελεστίνο: Καίγονται σπίτια - Ένας αγνοούμενος

Μήνυμα του 112 για εκκενώσεις οικισμών

Νέος συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο. Οι φλόγες έφτασαν στον Άγιο Γεώργιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται ένας κτηνοτρόφος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, εξαπλώθηκε γρήγορα και επεκτάθηκε μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Φερών, όπου άρχισαν να καίγονται τα πρώτα σπίτια.

Οι πολίτες της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκκένωση: «Αν βρίσκεστε σε Βελεστίνο, Σέσκλο & Άγιο Γεώργιο Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

 

Φωτιά Βελεστίνο: Εκκενώθηκε το Σέσκλο

Την εκκένωση του Σέσκλου Βόλου, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε η πυροσβεστική, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η εκκένωση αποφασίστηκε καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Σέσκλο και το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.  Φωτιά ξέσπασε έξω από την πόλη της Λαμίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top