Μ. Βαρδινογιάννη: «Έμπαινα στα χειρουργεία για να εμψυχώσω τους γιατρούς»

33 χρόνια προσφοράς και αγάπης στην ΕΛΠΙΔΑ

Μια ολόκληρη ζωή προσφοράς στα παιδιά που μάχονταν τον καρκίνο. Το όραμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η ΕΛΠΙΔΑ, εδώ και 33 χρόνια στέκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. Η ίδια δεν έλειπε στιγμή από το πλευρό των μικρών ασθενών, των γονέων τους, αλλά και των γιατρών, δίνοντας τους δύναμη μπροστά σε κάθε δύσκολη δοκιμασία. Μοναδική της έγνοια ήταν τα παιδιά που δίνουν μάχη  να νιώθουν ασφαλή  και χαρούμενα. 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Οι άγνωστες ιστορίες με τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Το χαμόγελο των παιδιών ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητήριος δύναμη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και το όραμα της για την ΕΛΠΙΔΑ. Μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, που πρώτη από όλους τους την έδινε με τρυφερότητα η ίδια. 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το «Όραμα Ελπίδας» που έγινε πράξη

Μοναδική έγνοια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή και να μην στερηθούν στιγμή τη χαρά ακόμη και τις δύσκολες μέρες. Ήταν πάντα δίπλα τους σε όλες τις στιγμές τους, ακόμη κι όταν αποθεραπεύονταν φροντίζοντας για κάθε ανάγκη τους. 

«Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα ένας είναι ο στόχος: να μην αφήσουμε ούτε ένα παιδί να χαθεί ενώ μπορεί να σωθεί. Η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει να αγωνίζεσαι, έτσι προχωρώ 30 χρόνια», είχε δηλώσει.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η ΕΛΠΙΔΑ ήταν το όραμα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη  πάλευε με κάθε τρόπο προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά την αισιοδόξια τους. Για αυτό και οι γιορτές της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν πάντα γεμάτες ενθουσιασμό, αγάπη και αγκαλιές.  

Όλοι οι αγαπημένοι καλλιτέχνες και αθλητές των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ περνούσαν χρόνο μαζί τους.

ΕΛΠΙΔΑ: 33 χρόνια προσφοράς και αγάπης

Η «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», στα 33 χρόνια της λειτουργίας εχει διαθέσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του Παιδικού Καρκίνου στην Ελλάδα ενώ  έχουν σωθεί περισσότεροι από 1.000 καρκινοπαθείς ανήλικοι. 

«Έχουμε καταφέρει ήδη ¾ παιδιά που νοσηλεύονται να γίνονται εντελώς καλά και να επιστρέφουν υγιή και χαρούμενα στα σπίτια τους. Αυτό είναι μεγάλο ποσοστό που μας κάνει ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία παγκοσμίως. Αγωνισζόμαστε ώστε 4 στα 4 παιδιά μας να γίνονται καλά», είχε αναφέρει στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Η μεγάλη αγκαλιά της ΕΛΠΙΔΑΣ δεν άνοιξε μόνο για τους μικρούς ασθενείς, αλλά και για τους γονείς τους. Σε κάθε ένα από αυτούς η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στεκόταν δίπλα προσφέροντας θαλπωρή και δίνοντας τους δύναμη. 

«Όταν είδα γονείς από την επαρχία να κοιμούνται στα παγκάκια ημέρα Χριστουγέννων, προχωρήσαμε στην ιδέα του ξενώνα. Έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 2.000 οικογένειες Είναι το δεύτερο σπίτι τους, αφού μπορεί να χρειαστεί να μεινουν 1-2 χρόνια. Και συνεχίζουμε. Πρόσφατα δημιουργήσαμε την  Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ", πάνω απο 100.000 δότες», είχε επισημάνει η ίδια στην εκπομπή του Star.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Έμπαινα στα χειρουργεία για να εμψυχώσω τους γιατρούς» 

Κάθε σημαντικό βήμα της ΕΛΠΙΔΑΣ, μια ανεκτίμητη προσφορά για τα παιδιά με καρκίνο. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έμπαινε ακόμη και μέσα στα χειρουργεία προκειμένου να εμψυχώσει τους γιατρούς. 

«Δεν ξεχνώ ποτέ τις πρώτες μεταμοσχεύσεις. Τα χέρια του καθηγητή Γραφάκου που έτρεμαν. Έμπαινα μέσα στο χειρουργείο για να συμπαρασταθώ στους γιατρούς, τέτοια ήταν η αγωνία μου. Έχω περάσει πολλά βράδια άυπνη. Τώρα είμαι πολύ περήφανη, διότι η μονάδα αυτή στεγάζει ένα υπερσύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο», είχε αποκαλύψει στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

Για κάθε παιδί που έτρεχε να την αγκαλιάσει, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη νοιαζόταν ξεχωριστά και  είχε μόνο ένα όνειρο: να γίνει γρήγορα καλά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top