Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Οι άγνωστες ιστορίες με τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Η αγάπη της και η φροντίδα των παιδιών που είχαν ανάγκη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, προσφέροντας πολλές φορές αθέατα χωρίς να το διαλαλεί. Βασικός πυλώνας η ΕΛΠΙΔΑ και μέλημά της η ανακούφιση των μικρών παιδιών. 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το «Όραμα Ελπίδας» που έγινε πράξη

Ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα, διεθνώς αναγνωρισμένη, όμως υπήρχαν πολλές μικρές στιγμές στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» που δεν έγιναν γνωστές και μαρτυρούν τη δράση της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Ευτυχία είναι το χαμόγελο ενός παιδιού»

Όταν έφτανε στην ογκολογική μονάδα, τα μικρά παιδιά έτρεχαν πάνω της και εκείνη άνοιγε μια τεράστια αγκαλιά. Μοιράζονταν μαζί της τις καθημερινές τους εμπειρίες, ακόμα και τα «παράπονα» που είχαν από τους γονείς τους. Εκείνη τους υποσχόταν ότι όλα θα πάνε καλά.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ακόμα, υπήρξαν πολλά περιστατικά που αποδεικνύουν το μεγαλείο ψυχής και την αγάπη της κ. Βαρδινογιάννη στα μικρά παιδιά. Ένα από αυτά περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πολιτική συντάκτρια, Ράνια Τραγόμαλλου.

Όπως είπε, στις δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στην «ΕΛΠΙΔΑ», με τους λαμπερούς καλεσμένους και τους δημοσιογράφους, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη τους άφηνε και πλησίαζε τα παιδιά και τους γονείς τους που παρευρίσκονταν εκεί για να τους χαιρετήσει και να τους εμψυχώσει. Ήξερε τα ονόματά τους και ρωτούσε πάντα για την πορεία της υγείας τους.

Ακόμα, δεν υπήρχε επιθυμία παιδιού που δεν την εκπλήρωνε. Ήθελε πάντα να έχουν ό,τι ζητούσαν και πίστευαν ότι θα τα έκανε ευτυχισμένα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top