Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το «Όραμα Ελπίδας» που έγινε πράξη

Αφιέρωσε τη ζωή της στη μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», και του σωματείου «Όραμα Ελπίδας» με σημαντικό έργο. 

Το όραμά της ήταν η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και εκπληρώθηκε μέσα από την Ελπίδα, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο. Στα 33 χρόνια της λειτουργίας του είχε διαθέσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του Παιδικού Καρκίνου στην Ελλάδα ενώ έως σήμερα, χάρη στην πρωτοβουλία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη έχουν σωθεί περισσότεροι από 1.000 καρκινοπαθείς ανήλικοι.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Αυτή ήταν η ζωή της    

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ίδρυσε μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται να νιώθουν ότι η ζωή τους συνεχίζεται κανονικά, σχεδόν όπως πριν, όπως θα ξαναγίνει όταν με το καλό επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Από την αρχή της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας έχουν πραγματοποιηθεί 168.112 ημερήσιες νοσηλείες, 37.182 νοσηλείες και συνολικά 1.340 μεταμοσχεύσεις από την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Όραμά της ήταν και ο Ξενώνας της ΕΛΠΙΔΑΣ όπου συνολικά έχουν φιλοξενηθεί περισσότερες από 2.300 οικογένειες από την έναρξη της λειτουργίας του, όπου εκεί έχουν βρει ένα δεύτερο σπιτικό και αμέριστη στήριξη ενώ ετησίως φιλοξενούνται περίπου 100 οικογένειες.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Ευτυχία είναι το χαμόγελο ενός παιδιού»

Το 2020 λειτούργησε και πρώτο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα στο οποίο έχουν ήδη εφαρμοσθεί με επιτυχία οι 10 πρώτες προηγμένες κυτταρικές θεραπείες. Το συγκεκριμένο Κέντρο είναι το πρώτο στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στον κόσμο, που είναι εγκεκριμένα για την εφαρμογή προηγμένων κυτταρικών θεραπειών. Μεγάλη διάκριση επίσης αποτελεί και η πρόσφατη ένταξη των Ογκολογικών Τμημάτων του Νοσοκομείου στα Ευρωπαϊκά Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για σπάνια ογκολογικά – αιματολογικά νοσήματα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top