Απίστευτο: Χωρίς νερό 5 ημέρες στον Όλυμπο Καλυβίων Σαρωνικού

Μετά την φωτιά κάτοικοι στο δήμο Σαρωνικού δεν έχουν ούτε σταγόνα νερού

Απίστευτο:Χωρίς Νερό 5 Ημέρες Στον Όλυμπο Καλυβίων Σαρωνικού

Έχουν περάσει 5 ημέρες από την φωτιά στον Σαρωνικό και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη τεράστια και άλυτα προβλήματα στην υδροδότηση στον Δήμο Σαρωνικού. Το δίκτυο υδροδότησης το οποίο διαχειρίζεται ο δήμος Σαρωνικού δεν μπορεί να τροφοδοτήσει εδώ και 5 ημέρες με νερό δεκάδες σπίτια στον Όλυμπο Καλυβίων! Μάλιστα τα προβλήματα στην υδροδότηση των σπιτιών υπήρχαν όλες τις προηγούμενες ημέρες και στην Σαρωνίδα και στην Τραμπουρια με εκατοντάδες σπίτια να μην έχουν νερό. Μάλιστα ο δήμος μετά από καταγγελίες  κατοίκων ουσιαστικά δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στην πράξη και στην αποκατάσταση της υδροδότησης. Και όλα αυτά την στιγμή που η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου με κίνδυνο θερμοπληξίας για τους ηλικιωμένους που αναγκάζονται να προμηθεύονται μπουκαλάκια νερό για να πιούν και να πλυθούν.  Φανταστείτε την κόλαση που ζουν αυτοί οι άνθρωποι κάποιοι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας. Ή ακόμη φανταστείτε τι θα συμβεί στην περίπτωση που γίνει κάποια αναζωπύρωση.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Γιώργος Σωφρόνης δήλωσε χαρακτηριστικά στο star.gr. «Και κατά την διάρκεια της φωτιάς και τις επόμενες ημέρες ο δήμος Σαρωνικού έχει δείξει περίτρανα την καθολική διάλυση του σε έναν ιδιαίτερα κρίσμο τομέα  όπως είναι η υδροδότηση σπιτιών και επιχειρήσεων που είναι ζήτημα ασφαλείας  αυτές τις κρίσιμες  ώρες αλλά και ζήτημα  υγιεινής. Μάλιστα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή Όλυμπος Καλυβίων και Τραμπουριάς Άνω Λαγονησίου ΄όπου οι κάτοικοι από την Δευτερα που ξεκίνησε η φωτιά δεν ειχαν νερό για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και δεν έχουν μέχρι και τώρα ούτε για να πιούν.» 

 

Από την πλευρά του οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σαρωνικού υποστήριξαν ότι κάνουν ότι μπορούν για να υδροδοτήσουν την περιοχή. Όμως από την πλευρά τους κάτοικοι υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται χωρίς σχέδιο με τους υπεύθυνους κάθε ημέρα να προβάλλουν και διαφορετικές δικαιολογίες και ότι έχουν φτάσει στα όρια τους καθώς δεν μπορούν όχι νερό να πιούν αλλά ούτε να πλυθούν εδώ και 5 ολόκληρες μέρες. Το νερό έρχεται τη νύχτα για 4-5 λεπτά σε κάποια σπίτια και σε σταγόνες! Μάλιστα η ενημέρωση που έχουν είναι ότι δεν γνωρίζουν πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα  

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top