Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ Μάνδρας και Μεγάρων - Εντολή εκκένωσης οικισμών

Στη μάχη 22 αεροσκάφη και ελικόπτερα

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Μάνδρα – Εντολή εκκένωσης οικισμών / Βίντεο από Alpha

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς ανάμεσα στη Μάνδρα και τα Μέγαρα προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι το απόγευμα της Πέμπτης. Από αέρος επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις -με 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα-  προκειμένου να ελέγξουν το μέτωπο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Φωτιά και στον Ασκό Θεσσαλονίκης 

Λίγο πριν από τις 16:00 σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας. Άμεσα επιχείρησαν εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Παράλληλα το μέτωπο της φωτιάς κατευθυνόταν με την ένταση του ανέμου στην περιοχή Κανδήλι.

Νωρίτερα, λίγο πριν από τις 14:30, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Μελετάκι, στα Μέγαρα, με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος, κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Μήνυμα εστάλη αρχικά από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι που βρίσκονταν σε Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Οινόη.

Ωστόσο, στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Οινόης προς Ερυθρές.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οινόη εκκενώστε τώρα προς Ερυθρές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Λόγω της φωτιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 18:30 εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τους κατοίκους της περιοχής Άγιος Ιωάννης που καλούνται να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top