Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και ΕΚΑΒ για το νέο κύμα καύσωνα

Τέσσερα περιστατικά θερμοπληξίας μέσα σε μία μέρα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί νοσοκομεία και ΕΚΑΒ λόγω του επικείμενου καύσωνα. Ήδη έχουν καταγραφεί στη χώρα σοβαρά περιστατικά θερμοπληξίας.

Τριπλός καύσωνας στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουλίου! 

Βιώσαμε ένα δύσκολο διάστημα και πρέπει να δείξουμε σύνεση για τις μέρες που έρχονται για να τις περάσουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα, ανεφερε η ιατρική συντάκτρια του Star Κατερίνα Παπακωστοπούλου, συμπληρώνοντας πως ειδικοί της επιτροπής δημόσιας υγείας θα δώσουν αύριο στο Υπουργείο Υγείας οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα.

Νέο έκτακτο δελτίο: Έρχεται καύσωνας που θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα

Τέσσερα περιστατικά θερμοπληξίας μέσα σε μία μέρα

Όμως έχουμε ήδη τα τέσσερα πρώτα σοβαρά περιστατικά θερμοπληξίας, ανέφερε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Καταγράφηκαν χθες, που ήταν μια μέρα που δε χαρακτηριζόταν από πολύ μεγάλη ζέστη. Στελέχη του ΕΚΑΒ σημείωναν πως είμαστε μόνο στην αρχή και ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Ηλίαση και Θερμοπληξία: Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

Η θερμοπληξία εξελίσσεται σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για όποιον την παρουσιάσει και αντιμετωπίζεται μόνο νοσοκομειακά.
Σε αντίθεση με το θερμικό στρες ή την θερμική εξάντληση που είναι πιο ήπια συμπτώματα και τα οποία αντιμετωπίζονται και στο σπίτι μας, η θερμοπληξία μπορεί ακόμη και να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς.

Στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία υπάρχει ήδη ετοιμότητα από το πρώτο κύμα καύσωνα. Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται είναι η όσο γίνεται πιο άμεση εξυπηρέτηση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, η συντήρηση κλιματιστικών, επιπλέον ανεμιστήρες, αλλά και η ανάκληση ρεπό και αδειών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top