Τριπλός καύσωνας στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουλίου! 

Θα θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές πολιτών και κρατικού μηχανισμού 

Τριπλός καύσωνας στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουλίου (video star.gr - φωτογραφία Ευρωκίνηση)  

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα διαρκέσει το σπάνιο φαινόμενο τριπλού καύσωνα στην Ελλάδα, το οποίο θα θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές πολιτών και κρατικού μηχανισμού!    


Νέο έκτακτο δελτίο: Έρχεται καύσωνας που θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα

Πρόκειται για τρία κύματα υψηλών θερμοκρασιών, από τα οποία το ένα εμφανίσθηκε ήδη το διάστημα 12/7 – 15/7/2023 επιφέροντας συνέπειες που ήδη τις βιώνουν αρκετές περιοχές,  με καταστροφικές πυρκαγιές

Θλιβερές εικόνες: Ό, τι άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στην Αττική   

Θα ακολουθήσουν όμως, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) άλλα δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα, μεταξύ 20 και 28 Ιουλίου 2023, με τη θερμοκρασία σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας να κυμαίνεται έως και 14°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (δηλαδή τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991-2020)! 

Το video του meteo.gr για τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας από τις κανονικές το διάστημα 20/7/2023 - 28/7/2023    

 

Θερμοκρασίες πάνω από 45 βαθμούς Κελσίου!     

Χαρακτηριστικό αυτή της θερμής περιόδου είναι η εκτεταμένη έκταση που καλύπτουν οι θερμές αέριες μάζες, κατακλύζοντας όλη τη Λεκάνη της Μεσογείου, φτάνοντας μέχρι την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Καύσωνας Κλέων: «Καμίνι» η Θήβα με 44,2 βαθμούς Κελσίου!    

Η θερμοκρασία πιθανόν θα ξεπεράσει τοπικά τους 45 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, τιμή που ήδη σημειώθηκε την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19/7 στη Σικελία. 

Θ. Κολυδάς στο Star: Πρωτοφανές φαινόμενο τα τρία κύματα καύσωνα στην Ελλάδα - Ποια θα είναι η χειρότερη ημέρα  

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την  Κατερίνα Τσαμούρη, το επόμενο κύμα καύσωνα ξεκινά από αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου, με θερμοκρασίες που θα σταδιακά θα ξεπεράσουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τους 43- 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τρίτη αναμένεται και το τρίτο κύμα καύσωνα. 

Καύσωνας: Με ποιες θερμοκρασίες ξεκινά το δεύτερο  κύμα την Πέμπτη 20 Ιουλίου

Καύσωνας: Με ποιες θερμοκρασίες ξεκινά το δεύτερο  κύμα την Πέμπτη 20 Ιουλίου 

Χειρότερη ημέρα αναμένεται να είναι η Κυριακή, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία δεν θα πέσει στα αστικά κέντρα κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Κολυδάς πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, τριών κυμάτων καύσωνα μόνο τον μήνα Ιούλιο!        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top