Καύσωνας: Τι να προσέξουμε για να μην προκαλέσουμε φωτιά στην ύπαιθρο

Μήνυμα ευαισθητοποίησης από την ΕΠΑΥΠΣ

Ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στην ύπαιθρο μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος με αφορμή και τον καύσωνα που έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, ανάρτησε ένα βίντεο στο youtube με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε για να μη γίνουμε, άθελά μας, αιτία να προκληθεί φωτιά.

Πυρκαγιές: Βραδυφλεγείς βόμβες τα ξερόκλαδα και τα σκουπίδια

«Το προσεχές διάστημα η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα παραμείνει ψηλά για αρκετές ημέρες, η υγρασία της βλάστησης θα μειωθεί ακόμα περισσότερο και μαζί με το μελτέμι η ευφλεκτότητα και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αυξάνεται» αναφέρει στο μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης η ΕΠΑΥΠΣ.

Ορισμένες από τις συμβουλές που θα πρέπει να έχουμε κατά νου:

  • Αποφεύγουμε θερμές εργασίες και οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
  • Καθαρίζουμε τους αύλειους χώρους των κατοικιών μας όπως επίσης τους οικοπεδικούς χώρους από κλαδιά και λοιπά εύφλεκτα υλικά
  • Αποφεύγουμε κάθε απόρριψη τσιγάρων, απορριμμάτων και λοιπών εύφλεκτων υλικών, άναμμα ψησταριών σε υπαίθριους χώρους, παρκάρισμα οχημάτων σε σημεία όπου υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Υπακούουμε πιστά στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και διευκολύνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
  • Απομακρυνόμαστε με ασφάλεια και οργανωμένα αν χρειαστεί.
  • Σε περίπτωση ανάγκης καλούμε το 199 ή το 112.

 

Το μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης της ΕΠΑΥΠΣ με τον τίτλο «Γιατί...Πολιτική Προστασία είμαστε ΟΛΟΙ!»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top