«Φλέγεται» η Μεσόγειος - Έρχεται μεγάλο κύμα καύσωνα στην Ελλάδα

Πότε και πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τον καύσωνα στη χώρα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο το προσεχές 10ήμερο. Από την Τετάρτη που μας έρχεται το θερμόμετρο θα δείξει για αρκετές ημέρες 40 με 42 βαθμούς. 

Έρχεται 10ήμερος καύσωνας - Σε ποιες περιοχές θα έχει 40άρια

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Στις ακτές της βόρειας Αφρικής, στην Τυνησία, υπάρχουν πολύ θερμές αέριες μάζες που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής η χώρας μας έχει «γλιτώσει», όμως από την Τετάρτη η εικόνα αυτή θα αλλάξει, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Καιρός: «Χτυπάει» κόκκινο ο υδράργυρος σήμερα- Έρχεται ο πρώτος καύσωνας

 

Φλέγεται η Μεσόγειος από τις υψηλές θερμοκρασίες

«Όλη αυτή η αέρια μάζα θα κινηθεί προς τη χώρα μας. Ο καύσωνας θα αρχίσει από την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Σε περιοχές, όπως η Λάρισα, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40-42 βαθμούς Κελσίου», τόνισε ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ο καύσωνας αναμένεται να διαρκέσει έως και επτά ημέρες.

Πότε έρχεται ο καύσωνας στην Ελλάδα

Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές θα έχει 42άρια

Ρεκόρ θερμοκρασιών σε όλο τον πλανήτη

Την ίδια ώρα, ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί. Ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι εκτός ελέγχου. Εφιαλτική είναι η προειδοποίηση ότι αυτά τα ρεκόρ είναι μόνο η αρχή, καθώς είναι πολύ πιθανό να καταρριφθούν σύντομα. 

Μόνο αυτήν την εβδομάδα δεν προλαβαίναμε να ακούμε για ρεκόρ θερμοκρασιών. Ο Ιούνιος που μας πέρασε  ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ σύμφωνα με την Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη  βορειοδυτική Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και το Μεξικό η θερμοκρασία της Γης ξεπέρασε τα όρια με σαρωτικά κύματα καύσωνα, αλλά και ανησυχητική άνοδο στη  θερμοκρασία των ωκεανών. 

Ρεκόρ θερμοκρασιών καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τη Δευτέρα καταγράφηκε η υψηλότερη μέση θερμοκρασία, πάνω 17 βαθμούς κελσίου. Μέσα σε λίγες ώρες, την Τρίτη  κι άλλο ρεκόρ για να καταλήξουμε στη διαπίστωση ότι ζήσαμε την πιο ζεστή εβδομάδα από τότε που έχουμε καταγραφές.

Για τα δεδομένα της επιστήμης, είναι καταγαιστικός αλλά και εφιαλτικός  ο ρυθμός με τον οποίο καταρρίπτονται όλα αυτά τα ρεκόρ. Κι έχουμε ακόμη 7 Ιουλίου.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top