Έρχεται 10ήμερος καύσωνας - Σε ποιες περιοχές θα έχει 40άρια

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας / Βϊντεο από ΕΡΤ

Για έναν έντονο καύσωνα διαρκείας 10 ημερών, με θερμοκρασίες που θα «χτυπήσουν» 40 βαθμούς και πάνω στα ηπειρωτικά, έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Καιρός: «Χτυπάει» κόκκινο ο υδράργυρος σήμερα- Έρχεται ο πρώτος καύσωνας

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για υψηλές θερμοκρασίες, αφού ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει αρκετά. 

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος είπε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ότι από τις 12 με 13 Ιουλίου ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για ημέρες.

Προς το παρόν δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια η διάρκειά του, όμως φαίνεται πως θα διαρκέσει, με τα τωρινά στοιχεία, έως τουλάχιστον τις 22 Ιουλίου, συμπλήρωσε ο ίδιος.

H εξωτική διπλή παραλία με την χρυσή αμμουδιά μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα

Όσον αφορά στο προσεχές διήμερο (8/7 και 9/7), η ΕΜΥ αναφέρει ότι:

Το Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στα ανατολικά και κυρίως στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής - Καθαρά νερά και κοντά στην Αθήνα!

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 10/7  

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καύσωνας: Όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων

Πρόγνωση για την Τρίτη 11/7 

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top