Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής - Καθαρά νερά και κοντά στην Αθήνα!

Κάντε βουτιά λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα

Το καλοκαίρι έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και όλοι μας ονειρευόμαστε τις διακοπές μας σε κάποια εξωτική παραλία στην Ελλάδα, για να γεμίσουμε μπαταρίες. Έως ότου έρθει όμως αυτή η πολυπόθητη στιγμή, σας προτείνουμε κάποιους όμορφους κοντινούς προορισμούς για να απολαύσετε το μπάνιο σας εντός Αττικής.

Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής - Σαν να βρίσκεσαι σε νησί!

Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος
Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος

Παραλία Αναβύσσου & Σκαλάκια Αναβύσσου

Οι παραλίες στην Ανάβυσσο είναι πολύ όμορφες και συνδυάζουν όλα τα γούστα: Η κεντρική παραλία Αναβύσσου είναι οργανωμένη ενώ προσφέρονται πολλές υπηρεσίες. Είναι μια παραλία με άμμο και βότσαλο που έλαβε το βραβείο γαλάζιας σημαίας. Αυτό το μέρος είναι δημοφιλές σε μια ποικιλία τουριστών. Υπάρχει παιδική χαρά, αίθουσα ψυχαγωγίας, γήπεδο beach volley και French ball, αποδυτήρια. Επίσης, θεωρείται παράδεισος για τους σέρφερ.

Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος

Εάν θέλετε περισσότερη ησυχία, ιδανική λύση είναι τα Σκαλάκια Αναβύσσου. Πώς την προσεγγίζετε; Αμέσως μετά το Eden Beach και το Alexander beach bar στρίβετε αριστερά και βλέπετε μία ταμπέλα που γράφει Κτήμα 48. Κατεβαίνετε τα σκαλάκια και απλώνεται μπροστά σας μια υπέροχη παραλία, με τους βράχους να την κρύβουν από τον δρόμο, προσφέροντας έτσι μία πιο prive ατμόσφαιρα.

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά

Και οι δύο παραλίες απέχουν περίπου 60 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και μπορεί να τις προσεγγίσει κάποιος με αυτοκίνητο ή με τα ΚΤΕΛ. 

Διακοπές με αυτοκίνητο: Τρεις προορισμοί για βουτιές σε καταγάλανα νερά!

Παραλία Κακή Θάλασσα

Η Κακή Θάλασσα είναι παραθαλάσσιος οικισμός της νοτιοανατολικής Αττικής, χτισμένος μπροστά από την ομώνυμη παραλία. Βρίσκεται λίγο νοτιότερα του Λιμένα Μαρκοπούλου. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες. Σε κοντιν΄ή απόσταση θα βρείτε και ταβέρνες. 

Η Κακή Θάλασσα διακρίνεται για τα δροσερά, καθαρά νερά της και αποτελεί έναν πολύ όμορφο προορισμό για ημερήσια εκδρομή. Η απόσταση της συγκεκριμένης παραλίας από το κέντρο της Αθήνας είναι γύρω στα 50 χλμ.

Παραλία Χαμολιά

Η παραλία Χαμολιά διαθέτει κρυστάλλινα νερά και μια όψη που θα ζήλευαν αρκετές εξωτικές παραλίες. Πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι στην Αττική, η οποία εκτός από καθαρά νερά, έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι συνήθως δεν πλήττεται από ανέμους. Βρίσκεται σε έναν καλά προστατευόμενο κόλπο που λειτουργεί ως ασπίδα από τους βοριάδες.

Έπειτα από 500 μέτρα θα δείτε στο αριστερό σας χέρι έναν χωματόδρομο, ο οποίος οδηγεί στην παραλία Μικρή Χαμολιά, η οποία προσφέρεται για βουτιές από τα βράχια που μπαίνουν μέσα στη θάλασσα και φτιάχνουν φυσικούς βατήρες. Είναι ένας ήρεμος και συνήθως απάνεμος κολπίσκος.

Οι όμορφες παραλίες βρίσκονται μεταξύ Λούτας και Πόρτο Ράφτη, ενώ απέχουν περίπου 47 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.

Οι καθαρές παραλίες που είναι μια «ανάσα» από την Αττική

Παραλία Τσονίμα

Μία παραλία με παράξενο όνομα, επίσης όχι πολύ γνωστή στην Αττική. Μια από τις ελληνικές παραλίες που πρέπει να γνωρίσεις, όμως, αν σου αρέσουν οι αμμουδιές χωρίς αέρα. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλισέ και να απολαύσετε μια διαφορετική εμπειρία χωρίς να πάτε πολύ μακριά, η παραλία Τσονίμα είναι ο ιδανικός προορισμός.

Πρόκειται για μία μη οργανωμένη παραλία με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά που δε θα σας απογοητεύσουν. Επίσης, εάν αναζητάτε μια ήρεμη τοποθεσία στη σκιά, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα δέντρα που αγκαλιάζουν την παραλία. Η συγκεκριμένη, είναι μία από τις πολλές κρυφές παραλίες της Κερατέας, με βότσαλο και άμμο.

Η παραλία Τσονίμα είναι σε απόσταση περίπου μιας ώρας από τo κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση 59 χλμ. Ιδανική για μονοήμερη εκδρομή. 

Παραλία Κόγχη

Στην Περιφέρεια Αττικής ανήκει και η Σαλαμίνα. Αν έχετε όρεξη για ένα μίνι ταξίδι με καράβι πρέπει να πάτε για βουτιές στην παραλία Κόγχη. Ένα φυσικό λιμανάκι που σας προστατεύει τόσο από τους βοριάδες όσο και από τους νοτιάδες. Μια φυσική πισίνα που θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία. Η Κόγχη, η οποία βρίσκεται καλά κρυμμένη κάτω από τον πέτρινο φάρο που δεσπόζει στην περιοχή, είναι η νοτιότερη παραλία του νησιού και αυτό την κάνει αυτομάτως και μια από τις καθαρότερες.  

Η συγκεκριμένη παραλία είναι η απόδειξη ότι η Αττική σίγουρα κρύβει όμορφες, ανεξερεύνητες γωνιές που προσφέρουν ανέμελες και ξεκούραστες καλοκαιρινές στιγμές, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Η Κόγχη απέχει μόλις 42 χλμ από το κέντρο της Αθήνας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top