Η συνέντευξη του Παύλου και του Νικόλαου: «Είμαστε γεννημένοι πρίγκιπες»

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, Παύλος και Νικόλαος, μίλησαν για τη ζωή τους, το όνομά τους και την αγάπη τους για την Ελλάδα. 

Η πρώτη συνέντευξη του Παύλου: «Θα βοηθήσουμε τη χώρα να προχωρήσει»

Μιλώντας στην εκπομπή «365 στιγμές» στην ΕΡΤ, αφηγήθηκαν πώς ήταν να μεγαλώνουν ως παιδιά ενός τέως βασιλιά και εξήγησαν γιατί θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια. 

«Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι γραφειοκρατικό, το αν εγώ είμαι Έλληνας ή όχι, το ξέρω εγώ… », είπε ο Νικόλαος ενώ ο Παύλος τόνισε: «μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας».

Περιγράφοντας τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ως πατέρα, συμφώνησαν και οι δύο ότι ήταν αυστηρός, αλλά και πολύ τρυφερός με τα παιδιά του. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του

«Τον βάραινε πάντα η ιστορία, αλλά ήξερε πώς να διαλέξει τη στιγμή να είναι πατέρας στα παιδιά του και να είναι κι αυτός που ήταν όποτε χρειαζόταν», είπε ο Παύλος.

Νικόλαος: «Ήθελα πολύ να υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό»

Ο Νικόλαος εξομολογήθηκε επίσης τη μεγάλη του επιθυμία να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, κάτι που δεν έγινε, καθώς το θεωρούσε μεγάλη τιμή. 

Daily Mail: Παύλος και Μαρί Σαντάλ δε θα μετακομίσουν μόνιμα στην Αθήνα

«Εγώ περίμενα πώς και πώς να μου έρθει το χαρτί να πάω να υπηρετήσω στον στρατό. Η μεγαλύτερη τιμή μου θα ήταν να υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό, δε μου ήρθε ποτέ και αν μπορούσα ποτέ να ζητήσω ρουσφέτι από τον εκάστοτε υπουργό Αμύνης θα ήταν βάλε με να υπηρετήσω», είπε.

Παύλος: «Η βασιλεία καταργήθηκε, αλλά εμείς είμαστε γεννημένοι πρίγκιπες»

Σε ερώτηση για το όνομά τους και πώς συστήνονται στον κόσμο, οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θέλησαν να εκφράσουν την δική τους άποψη για το όνομά τους και τον πριγκιπικό τους τίτλο. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πόσο κόστισαν ταφή και βασιλικές διαμονές

«Συστηνόμουν Παύλος. Όταν γίνεται μια συζήτηση και καθένας μιλά με τον άλλο, γίνεται και μια συζήτηση για το ποιος είναι. Σε άλλους ήταν ενδιαφέρον, σε άλλους όχι. Αλλά ήταν και κάτι που ήξερα, γιατί είχα ζήσει σε παλάτι, με την ξαδέρφη μου, στη Δανία, αλλά και με τον ξάδερφό μου, τότε πρίγκιπα και σήμερα βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, με τον οποίο κάναμε φοιτητική ζωή.

Όταν με ρωτούν το όνομά μου συνήθως λέω Παύλος of Greece. Άλλοι με λένε Prince Pavlos. Σε μια σύσκεψη για τη δουλειά μου, λέω ότι είμαι ο Παύλος of Greece. Ξέρετε, το πρίγκιπας Παύλος είναι τίτλος, δεν έχουμε ντοκουμέντο που να το γράφει, αλλά είμαι γεννημένος πρίγκιπας. Τα παιδιά μου είναι γεννημένα από εμένα άρα είναι και αυτά πρίγκιπες. Το αν είμαστε πρίγκιπες σε μια εργατική θέση, δεν είμαστε, αλλά είμαστε γεννημένοι πρίγκιπες. Γι' αυτό το όνομά μας είναι δύσκολο. Μας αποκαλούν με άλλα ονόματα επειδή ο παππούς μας είχε έρθει εδώ χωρίς άλλο όνομα. Η βασιλεία καταργήθηκε, αλλά εμείς είμαστε γεννημένοι πρίγκιπες. Δεν είναι ότι παίρνουμε τη θέση με το να μας αποκαλεί κάποιος έτσι», είπε ο Παύλος και ξεκαθάσισε για το επίθετο «Γλύξμπουργκ» που έχει δοθεί στην τέως βασιλική οικογένεια.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διεθνές ενδιαφέρον για την κηδεία του

«Το επίθετο Γλύξμπουργκ, δεν είναι δικό μου. Είναι μια καταγωγή της οικογένειας. Πήγαμε το θέμα στα δικαστήρια και εδώ και στη Δανία και υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι το όνομά μας δεν είναι Γλύξμπουργκ. Το Γλύξμπουργκ είναι ένα από τα κάστρα της οικογένειας που το πήρε η Γερμανία από τη Δανία. Στους τάφους των προγόνων μας γράφει Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας. Είναι εύκολο να το δώσει κανείς το όνομα Γλύξμπουργκ, ώστε να μας κάνουν να φαινόμαστε χειρότεροι, επειδή οι Γερμανοί ήταν οι κακοί του πολέμου. Είμαι Έλληνας. Όπου και να ζω, όπου και να κάνω το σπίτι μου, η αγάπη μου και οι ρίζες μου είναι εδώ», ξεκαθάρισε ο Παύλος.

Από την πλευρά του ο Νικόλαος τόνισε πως δεν απαιτεί από κανέναν να τον αποκαλεί υψηλότατο. 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι συμβολισμοί πίσω από τις λεπτομέρειες

«Συστήνομαι Νικόλαος. Υπάρχουν άνθρωποι που με συστήνουν ως πρίγκιπα, άλλοι που με συστήνουν κύριο Νικόλαο. Τυχαίνει να είχα τον τίτλο όταν γεννήθηκα, αλλά δεν το ζητάω ποτέ να με αποκαλέσει κανείς υψηλότατο, πρίγκιπα ή κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε, αυτά είναι θέματα άλλης εποχής. Αν κάποιος θέλει να με αποκαλέσει πρίγκιπα, δε θα τον αποτρέψω για να μην τον προσβάλλω, αλλά δεν το ζητάω ποτέ», είπε.

Νικόλαος: «Με ενδιαφέρει πολύ η πολιτική της Ελλάδας, αλλά όχι να κατέβω»

Απαντώντας για το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με τα πολιτικά τεκταινόμενα της Ελλάδος Παύλος και Νικολάος σημειώνουν ότι αυτό δεν είναι στις προθέσεις τους. 

Κηδεία Κωνσταντίνου: Δάκρυσε ο Φίλιππος μπροστά στο φέρετρο του πατέρα του

«Δεν έχω σχέση με κανένα κόμμα, ούτε μας έχουν ζητήσει βοήθεια. Στο δρόμο μας έχουν πει να πολιτευτούμε. Δεν το θέλαμε όμως. Ούτε εγώ, ούτε ο πατέρας, ούτε τα παιδιά. Δεν είναι στο πρόγραμμα. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πολιτική της Ελλάδας, όχι όμως να κατέβω», είπε ο Παύλος, ενώ ο Νικόλαος υποστήριξε από την πλευρά του:

«Είχε ακουστεί για κάποιο χρονικό διάστημα την τελευταία πενταετία ότι θα ξεκινήσω δικό μου κόμμα, ότι θα κατέβω στην πολιτική, ήταν ψέμα. Δεν το είχα σκεφτεί, δεν είχα σκοπό. Αλλά επειδή ακούστηκε και μου το ζήτησαν διάφοροι, άνθρωπος είμαι, το σκέφτηκα, το έβαλα κάτω κι αποφάσισα ότι δεν είναι για μένα. Δεν ήθελε και ο πατέρας, αλλά το σκέφτηκα νηφάλια και ήρεμα. Αν μπαίνοντας στην πολιτική θα προσφέρεις πολλά περισσότερα στην πατρίδα σου, να το σκεφτώ, αλλά δεν βρήκα κάποιον τέτοιο που θα έχει επιχειρήματα να με πείσει. Άνθρωποι στο δρόμο μου το ζητάνε, φίλοι επιχειρηματίες και άλλοι μου το έχουν ζητήσει, αλλά πολιτικό κόμμα όχι. Σκοπός μου είναι να προσφέρω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ. Είτε ως ιδιώτης, είτε ως εθελοντής, είτε ως Έλληνας που ταξιδεύει στο εξωτερικό και μιλά με ανθρώπους που έχουν επιρροή σε αποφάσεις, πάντα για το καλό της πατρίδας».

Κηδεία Κωνσταντίνου: «Λύγισε» ο Παύλος στον επικήδειο λόγο

Παύλος – Νικόλαος: Ο ρόλος του Action Hellas και η βοήθεια στις ακριτικές περιοχές

Τέλος οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρθηκαν και στην πρωτοβουλία Action Hellas που έχουν ξεκινήσει. 

«Έχουμε ξεκινήσει το Action Hellas με σκοπό να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στην κοινωνία. Να βοηθήσουμε τις ακριτικές αρχικά, νησιωτικές κοινωνίες με προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Πάμε να βοηθήσουμε με απώτερο σκοπό να διατηρήσουμε τις κοινωνίες να παραμείνουν εκεί. Η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο κόσμημα και οι πολύτιμες πέτρες είναι τα νησιά της και οι ακριτικές κοινωνίες που δίνουν ζωντάνια στη χώρα μας» είπε ο Νικόλαος, ενώ ο Παύλος σημείωσε πως πάντα ήθελε να ασχοληθεί με εθελοντισμό στην Ελλάδα. 

Το πρωτόκολλο στην κηδεία του Κωνσταντίνου - Ποιοι θα κρατήσουν το φέρετρο

«Στην Αγγλία υπήρχε το Prince's Trust που βοηθά τη νεολαία να βρίσκει δουλειά, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν δυσκολίες, είτε έχουν φύγει νωρίς από το σχολείο, με τη φυλακή, ναρκωτικά. Μου ζήτησαν βοήθεια και είπα βεβαίως, αλλά πρώτα να κάνουμε στην Ελλάδα. Τότε είχαμε κρίση και η χώρα μας ήταν πρώτη στην ανεργία στην ΕΕ, οπότε με ένα φίλο και με τη βοήθεια του "Άννα Μαρία" βρήκαμε τον τρόπο. Έξι χρόνια τώρα, βοηθήσαμε 3.000 νέους να βρουν εργασία, 67 νέες εταιρείες έχουν ανοίξει με τη βοήθειά μας κι εγώ θέλω να συνεχίσω σε έναν τέτοιο κλάδο», είπε ο Παύλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top