Κηδεία Κωνσταντίνου: Δάκρυσε ο Φίλιππος μπροστά στο φέρετρο του πατέρα του

Ολοκληρώθηκε η ταφή του τέως βασιλιά

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το πλήθος χειροκροτούσε την ώρα που το φέρετρο τοποθετούνταν στη νεκροφόρα / Βίντεο Star.gr - Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος ετάφη στο Τατόι δίπλα στους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη. Τα παιδιά και τα εγγόνια του κουβάλησαν στους ώμους τους το φέρετρο και τον αποχαιρέτησαν μια για πάντα.

κηδεία τέως βασιλια Κωνσταντίνου

Τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρό του

Δίπλα στους τάφους των γονέων του, Παύλου και Φρειδερίκης, θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος / Eurokinissi - Μιχάλης Καραγιάννης

Αφού η σορός του τέως βασιλιά μπήκε για πάντα στη γη του Τατοΐου, το πλήθος φώναξε «αθάνατος» και έψαλλε τον εθνικό υμνο.

Νωρίτερα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερο φορτισμένο στο εκκλησάκι στο Τατόι, δίπλα στα πρώην βασιλικά ανάκτορα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη λύπη του και μετά το τρισάγιο δάκρυσε για την απώλεια του πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη λύπη του και μετά το τρισάγιο δάκρυσε για την απώλεια του πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη λύπη του και μετά το τρισάγιο δάκρυσε για την απώλεια του πατέρα του.

«Ζήτω ο βασιλιάς» φώναζε το πλήθος

«Ζήτω ο βασιλιάς» φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών και αποχαιρέτισε τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο. 

Το πλήθος χειροκροτούσε την ώρα που το φέρετρο του Κωνσταντίνου τοποθετούταν στη νεκροφόρα, η οποία έφτασε λίγο πριν τις 15.00 στο Τατόι για να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς δίπλα στους γονείς του.

Οι πρίγκιπες Παύλος και Φίλιππος σκέπασαν το φέρετρο του πατέρα τους και με τη σημαία του Βασιλείου της Ελλάδος

Το φέρετρο σκεπάστηκε, εκτός από την ελληνική σημαία, και την ελληνική σημαία με τον βασιλικό θυρεό.

Κηδεία τέως βασιλιά: To συγκεντρωμένο πλήθος πέταξε άνθη στη νεκροφόρα / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί και στα πρώην βασιλικά ανάκτορα, στα οποία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνει η ταφή του τέως βασιλιά.

Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί και στα πρώην βασιλικά ανάκτορα για να πει το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά της Ελλάδας»

Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί και στα πρώην βασιλικά ανάκτορα για να πει το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά της Ελλάδας / Eurokinissi - Μιχάλης Καραγιάννης

Όταν έφτασε η νεκροφόρα, τα παιδιά του τέως βασιλιά, με τους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο μπροστά, και τα εγγόνια του, σήκωσαν το φέρετρο με τον Κωνσταντίνο Β' για να τον οδηγήσουν στο εκκλησάκι, πριν την ταφή.

Τα παιδιά του τέως βασιλιά, με τους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο μπροστά, και τα εγγόνια του, σήκωσαν το φέρετρο με τον Κωνσταντίνο Β'Τα παιδιά του τέως βασιλιά, με τους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο μπροστά, και τα εγγόνια του, σήκωσαν το φέρετρο με τον Κωνσταντίνο Β'

Τα παιδιά του τέως βασιλιά, με τους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο μπροστά, και τα εγγόνια του, σήκωσαν το φέρετρο με τον Κωνσταντίνο Β'

Σταματούσε το όχημα για να μιλήσει με τον πρίγκιπα Παύλο ο κόσμος

To συγκεντρωμένο πλήθος πέταξε άνθη στη νεκροφόρα, ενώ στη συνέχεια το όχημα πέρασε από το Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, όπου ήταν τουρίστες, αλλά και πολίτες, με δεκάδες από αυτούς να χειροκροτούν.

Μάλιστα, αν και η αυτοκινητοπομπή «ανέβηκε» ανάποδα την οδό Μητροπόλεως προς το Σύνταγμα, έκανε 30 λεπτά για να φτάσει εκεί, λόγω του κόσμου που συνεχώς σταματούσε το όχημα που βρισκόταν ο πρίγκιπας Παύλος και η μητέρα του Άννα-Μαρία.

Ο κόσμος συνεχώς σταματούσε το όχημα που βρισκόταν ο πρίγκιπας Παύλος και η μητέρα του Άννα Μαρία / Intime - Γιώργος Ζάχος

Ο Παύλος δεν έκλεισε καθόλου το παράθυρο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Σύνταγμα. Ήταν συγκινημένος και συνομιλούσε με τον κόσμο. Κάποια στιγμή ένας πολίτης έριξε και ένα γράμμα στο όχημα. 
 

Νεκροφόρα τέως βασιλιά

Η νεκροφόρα με τον τέως βασιλιάς Κωνσταντίνο πέρασε από το Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, όπου ήταν τουρίστες, αλλά και πολίτες, με πολλούς από αυτούς να χειροκροτούν / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Συγκινημένα τα παιδιά του - Τα εγγόνια του κρατούσαν τα παράσημά του

Πίσω από το φέρετρο, καθώς έβγαινε από την εκκλησία, ακολουθούσε η οικογένειά του, εμφανώς συγκινημένη από τη στιγμή. 

Κηδεία Κωνσταντίνου: Συγκινημένη η Άννα-Μαρία - Τη χειροκρότησε το πλήθος

Πρώτοι στα σκαλιά στεκόντουσαν ο Παύλος και η Άννα- Μαρία, με τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να ακουμπά την καρδιά του, για να ευχαριστήσει το πλήθος που ζητωκραύγαζε. Ο πρίγκιπας Παύλος κρατούσε τη μητέρα του από το χέρι.

Κηδεία Κωνσταντίνου: «Λύγισε» ο Παύλος στον επικήδειο λόγο

Ο πρίγκιπας Παύλος κρατούσε συνεχώς τη μητέρα του, Άννα Μαρία, από το χέρι 

Ο πρίγκιπας Παύλος κρατούσε συνεχώς τη μητέρα του, Άννα Μαρία, από το χέρι / Φωτογραφία Star.gr - Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου

Ο γιος του τέως βασιλιά, Φίλιππος, και η σύζυγός του Νίνα Φλορ / Φωτογραφία Star.gr - Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήρθε στην κηδεία;

Τα εγγόνια του τέως βασιλιά κρατούσαν τα παράσημά του, ενώ ο σύζυγος της Αλεξίας κρατούσε το χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο. Η κόρη του Αλεξία κρατούσε το σπαθί του.

Τα εγγόνια του τέως βασιλιά κρατούσαν τα παράσημά του

Τα εγγόνια του τέως βασιλιά κρατούσαν τα παράσημά του / Φωτογραφία Star.gr - Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου

Τα εγγόνια του τέως βασιλιά κρατούσαν τα παράσημά του, ενώ ο σύζυγος της Αλεξίας κρατούσε το χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο. Η κόρη του Αλεξία κρατούσε το σπαθί του.

Η κόρη του τέως βασιλιά, Αλεξία, κρατούσε το σπαθί του, ενώ ο σύζυγός της το ολυμπιακό μετάλλιό του

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά έδωσαν «γαλαζοαίματοι» από 11 βασιλικούς οίκους της Ευρώπης.

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη τα παιδιά και τα εγγόνια του

Το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά έδωσαν «γαλαζοαίματοι» από 11 βασιλικούς οίκους της Ευρώπης.

Το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά έδωσαν «γαλαζοαίματοι» από 11 βασιλικούς οίκους της Ευρώπης - Εδώ ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, και η βασίλισσα Σοφία, αδερφή του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου / Intime - Νικόλας Κομίνης
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top