Κρήτη: Ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά ο Βαγγέλης που κάηκε με λάδι

Χιλιάδες οι νέοι, σαν τον Βαγγέλη, που εργάζονται ανασφάλιστοι

Θραύση κάνει η «μαύρη» εργασία ειδικά στα νησιά και τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς, όπου χιλιάδες νέα παιδιά αναζητούν ένα μεροκάματο. Το θράσος αδίστακτων εργοδοτών, ξαναήρθε στην επικαιρότητα, μετά το απίστευτο ατύχημα σε ξενοδοχείο της Κρήτης, όπου ανασφάλιστος νεαρός μάγειρας κινδύνευσε από καυτό λάδι.

«Με έβαλαν σε ψυγείο με κρέατα» - Συγκλονίζει ο μάγειρας που κάηκε με λάδι

Η μαύρη εργασία σαρώνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Επιθεώρηση Εργασίας, σε 5 μήνες εντοπίστηκαν 401 παραβάσεις αδήλωτης εργασιας και τα πρόστιμα έφτασαν τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ και 105 παραβάσεις του ωραρίου εργασιας με πρόστιμο 200.000 ευρώ.

«Μαύρη» εργασία για χιλιάδες νέα παιδιά

Κρήτη: 22χρονος κάηκε με καυτό λάδι εν ώρα εργασίας - «Καίγομαι, πονάω!»

Την ίδια ώρα, κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της Αστυνομίας, περνάνε από «κόσκινο» μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης, όπου αδήλωτος μάγειρας κάηκε από καυτό λάδι. Το τραγικό θύμα της ιστορίας προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του.

Ο Βαγγέλης για τους επόμενους τουλάχιστον 6 μήνες θα αναρρώνει στο δωμάτιό του αφού λόγω των εγκαυμάτων δεν επιτρέπεται να βγει έξω στον ήλιο και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάει στη θάλασσα.

Ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά ο Βαγγέλης

Ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά ο Βαγγέλης που κάηκε από καυτό λάδι / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο πόνος γίνεται μεγαλύτερος αφού κανείς απο την επιχείρηση που εργαζόταν δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, παρά μόνο για συμβιβασμό, όσον αφορά στα δεδουλευμένα και τα ιατρικά του έξοδα.

«Κανείς δεν μας πήρε τηλέφωνο, κανεις δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς πάει το παιδί μου, ούτε ένα μήνυμα, ούτε να δουν τι κάνει, καταλαβαίνετε την πίκρα μας» λέει η μητέρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top