Κως: Στο μικροσκόπιο τα ακριβά ταξίδια της Αναστάζια

Γιατί καθυστερούν τα αποτελέσματα DNA

Μπορεί σήμερα ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός να άλλαξε υπερασπιστική γραμμή και να αρνήθηκε τα πάντα προσπαθώντας να ρίξει αλλού τα βλέμματα, τα αποτελέσματα του DNA όμως είναι αυτά που θα δείξουν ποιος είναι ο δολοφόνος.

Ο λόγος που υπάρχε μια μικρή καθυστέρηση στα αποτελέσματα, είναι -σύμφωνα με τους ειδικούς- πως για να είναι ασφαλές το αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουν περάσει 32 ώρες.

Κως: «Την άφησα και την πήρε ο σύντροφός της», λέει τώρα ο βασικός ύποπτος

Εκτός από τα δείγματα DNA, στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται και εξετάζονται η τσάντα της κοπέλας, η οποία ήταν φορεμένη στην πλάτη της όταν βρέθηκε νεκρή, ένα παπούτσι αλλά και οι δυο μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες βρέθηκε η σορός. Διευκρινίστηκε επίσης πως μια γυναικεία μπλούζα με ίχνη αίματος που ειχε βρεθεί στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού, δεν ήταν τελικά της Αναστάζια.

Σε ό,τι αφορά στις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η άτυχη κοπέλα βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, ο ιατροδικαστής τις διέψευσε κατηγορηματικά.

Στο μικροσκόπιο η ζωή της Αναστάζια

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, που προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της φριχτής δολοφονίας, έχει μπει η ζωή και τα ακριβά ταξίδια που έκανε η Αναστάζια με τον σύντροφό της. Είχαν σχέση για δέκα χρόνια και είχαν επισκεφθεί σχεδόν όλο τον κόσμο.

Η αδικοχαμένη Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκι καταγόταν από το Βρότσλαβ της Πολωνίας. Είχε αποφοιτήσει από σχολή κομμωτικής όμως το όνειρό της από παιδί ήταν να γίνει μοντέλο. Αναλαμβάνοντας δουλειές από ιστοσελίδα διοργάνωσης εκδηλώσεων εργαζόταν στην υποδοχή ενώ εδώ κι έναν μήνα δούλευε σε ξενοδοχείο στην Κω.

«Η κόρη μου αγαπούσε πολύ τα ταξίδια. Είπε ότι θα κέρδιζαν χρήματα για ένα μικρό  διαμέρισμα στο εξωτερικό, για να μετακομίσουν εκεί. Δεν ήθελαν να δουλέψουν στην Πολωνία, γιατί πίστευαν ότι θα κέρδιζαν χρήματα πιο γρήγορα εκτός χώρας» λέει ο πατέρας της. 

Τα ταξίδια για το ζευγάρι ξεκίνησαν το 2014 όταν επισκέφτηκαν μαζί την Αίγυπτο. Τον Οκτώβριο του 2016 η Ανάσταζια φωτογραφίζεται στην Τυνησία και τον Ιούλιο του 2017 στην Μαγιόρκα. Στην Ελλάδα η Αναστάζια είχε βρεθεί ξανά το 2017 στην Θεσσαλονίκη. Τον Μάιο του 2018 ταξίδεψε στο Λάγκος της Πορτογαλίας ενώ λίγους μήνες αργότερα, ανέβασε φωτογραφίες από τα Κανάρια Νησιά. Την τελευταία πενταετία η 27χρονη κοπέλα επισκέφθηκε το Σαν Ρέμο της Ιταλίας, το Μόντε Κάρλο, την Γαλλία, το Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας και το Κουρασάο της Καραιβικής. 

Το 2023, πριν να κοπεί το νήμα της ζωής της στην Κω, είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και την Ολλανδία. «Τον Μάιο επέστρεψαν στο Βρότσλαβ για λίγες μέρες. Πριν από αυτό, ζούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ολλανδία. Δεν έμειναν εκεί για πολύ, γιατί μετά τη δοκιμαστική περίοδο, ο σύντροφός της δεν επέκτεινε το συμβόλαιο» αβαφέρει ο πατέρας της. 

«Σχεδιάζαμε να παντρευτούμε»

Στα περισσότερα ταξίδια συνταξιδιώτης ήταν ο 28χρονος σύντροφός της. Μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τα ταξίδια και όπως λένε οι συγγενείς τους συνδύαζαν τη δουλειά με την διασκέδαση αφού δεν τους άρεσε η μονότονη ζωή. 

«Εγώ και η Αναστάζια σχεδιάζαμε να παντρευτούμε και να αποκτήσουμε παιδιά. Ημασταν μαζί για 10 ολόκληρα χρόνια. Ήταν το άλλο μου μισό. Τώρα απλά η καρδιά μου αιμορραγεί και η ζωή μου πήγε στην κόλαση» υποστηρίζει ο σύντροφός της. 

Μητέρα Αναστάζια: «Ο φίλος της δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία»

«Ο φίλος της την αγαπούσε πολύ και δεν σκόπευαν ποτέ να χωρίσουν» λέει ο πατέρας της άτυχης 27χρονης. Όπως περιγράφει ο ίδιος, ήταν κλειστό παιδί και γελούσε σπάνια ενώ σκόπευε να αλλάξει δουλειά. 

«Τηλεφωνούσε συχνά στο σπίτι, αλλά δε μιλούσε πολύ για φίλους. Μιλούσε περισσότερο για τη δουλειά. Χρειαζόταν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για αυτό θα έψαχνε για νέο εργοδότη. Η τελευταία φορά που την είδαμε ήταν στις 4 Μαΐου. Είχαμε συνηθίσει να ταξιδεύει, οπότε δεν κάναμε μεγάλο αποχαιρετισμό. Νιώθω απαίσια που δεν θα την ξαναδούμε» είπε τέλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top