Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη - «Παναγία μου με σκεπάζουν τα νερά»

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Χαλκιδική, Λέσβο, Εύβοια, Καστοριά

To ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα αλλά κινδύνεψαν και άνθρωποι.

Θεσσαλονίκη: Τη «σάρωσε» η κακοκαιρία – Μεγάλα προβλήματα και στη Χαλκιδική

Ένας οδηγός αυτοκινήτου έζησε στιγμές τρόμου, όταν ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό του. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το νερό να καλύπτει το αυτοκίνητο και να ακολουθεί μία τρελή πορεία.

«Παναγία μου με σκεπάζουν τα νερά» ακούγεται να λέει ο οδηγός.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά χείμαρρος κατάπιε στην κυριολεξία αυτοκίνητο. Πριν λίγες ημέρες το είχε αγοράσει κάτοικος στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, για  να το χαρίσει στον γιο του που σπουδάζει στην Κρήτη.

Δυτική Θεσσαλονίκη: Yπερχείλισε χείμαρρος – Μεγάλες καταστροφές

Η έντονη  βροχόπτωση παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα της σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους στην Πολίχνη και τα μετέφερε πάνω στη γέφυρα με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι και να κινδυνεύσουν κάτοικοι, των οποίων τα σπίτια τους είναι δίπλα όπως.

Πολίχνη: Δρόμοι μετατράπηκαν σε απέραντα ποτάμια

Η οδός Μακρυγιάννη στην Πολίχνη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, μετατράπηκε σε ένα απέραντο ποτάμι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στα καταστήματα της περιοχής.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 430 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή της Ευκαρπίας Άγιος Παύλος και Πολίχνη. Όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο λασπότοπο, ενώ την ίδια ώρα  η ΕΜΥ προβλέπει συνέχιση της κακοκαιρίας  για τις ερχόμενες ώρες.

Καταστροφικές πλημμύρες στη Χαλκιδική

Από τα ξημερώματα ο καιρός έδειξε τα δόντια του στην Χαλκιδική με καταρρακτώδεις βροχές και απανωτούς κεραυνούς.  
«Η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη. Βέβαια να πούμε ότι προκλήθηκαν ζημιές εξαιτίας της τεράστιας νερού το οποίο κατέκλυσε την περιοχή» σημείωσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς. 

Στη Νέα Μουδανιά πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, οι ομπρέλες στις παραλίες  σαρώθηκαν από την καταιγίδα, ενώ οι δρόμοι του επαρχιακό δίκτυο μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι διακοπές της κυκλοφορίας είναι συνεχείς.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της Ελλάδας- βίντεο κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της Ελλάδας- βίντεο κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Λέσβος: Τα νερά της βροχής παρέσυραν αυτοκίνητο

Στο Πλωμάρι της Λέσβου τα νερά του κατακλυσμού διέλυσαν την παραλία του Αγίου Ισιδώρου και παρέσυραν ένα αυτοκίνητο. Προβλήματα σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο του νησιού, το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας για μερικές ώρες. 

Λευκάδα: Νεκρός στη θάλασσα Ρουμάνος τουρίστας 

Στη Λευκάδα, ένας 50χρονος Ρουμάνος τουρίστας έχασε την ζωή του όταν αγνόησε την τρικυμία και επιχείρησε να κολυμπήσει στην θάλασσα,  με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Τραγωδία στη Λευκάδα: Πνίγηκε λουόμενος στην παραλία Κάθισμα

Μεγάλος όγκος νερού στην Εύβοια

Ανάμεσα στις περιοχές που θα δεχτούν τους μεγαλύτερους όγκους νερού είναι και τα καμένα στην Εύβοια. «Ζητάμε από τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή, ειδικά σε αυτούς που κατοικούν σε παραποτάμιες περιοχές και σε σημεία που και τις προηγούμενες φορές έχουν πλημμυρίσει. Τα αντιπλημμυρικά προχωρούν με πολύ γρήγορο ρυθμό, έχουμε φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί απομένουν αρκετά πράγματα να γίνουν ακόμα, ώστε να νιώθουν όλοι ασφαλείς» είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Καστοριά 

Στην Καστοριά, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και εκτεταμένες πλημμύρες. 

Οι υποδομές του δήμου έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Ανάλογα αιτήματα έχουν υποβάλει και οι δήμοι Εορδαίας, Αμυνταίου και Άργους Ορεστικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top