Θεσσαλονίκη: Τη «σάρωσε» η κακοκαιρία – Μεγάλα προβλήματα και στη Χαλκιδική

Κινδύνεψε γυναίκα ηλικιωμένη γυναίκα – Ξεχείλισε χείμαρρος στην Πολίχνη    

Θεσσαλονίκη: Μεγάλα προβλήματα τα ξημερώματα από την κακοκαιρία (φωτογραφία thestival.gr, video Open)  

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη η κακοκαιρία με πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Πολίχνη

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Πολίχνη 

Θεσσαλονίκη: Δύο πτώσεις από μπαλκόνια με διαφορά λίγων ωρών

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε πολλά και σοβαρά  προβλήματα δυτικά της πόλης  ενώ κινδύνεψε και ηλικιωμένη γυναίκα. Ίδια εικόνα και στη Χαλκιδική. Στην περιοχή Διονυσίου αλλά και στη Νικήτη δρόμοι πλημμύρισαν και χείμαρροι ξεχείλισαν.

Απείλησε σπίτια και ζωές χείμαρρος στη Θεσσαλονίκη

Απείλησε σπίτια και ζωές χείμαρρος στη Θεσσαλονίκη

Στην οδό  Μαυρομιχάλη έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Πολίχνης Θεσσαλονίκης,  η έντονη βροχόπτωση παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της και τα μετέφερε πάνω στη γέφυρα,  με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι και να κινδυνεύσουν κάτοικοι που τα σπίτια τους είναι δίπλα. 

Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη: Βούλιαξε στα λασπόνερα η Πολίχνη

Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη: Βούλιαξε στα λασπόνερα η Πολίχνη

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε 430 κλήσεις για άντληση υδάτων.  

Καλοκαιρινή... κακοκαιρία μέχρι και την Κυριακή στη χώρα μας   

Η Βόρεια Ελλάδα θα βρεθεί πάντως στο επίκεντρο της καλοκαιρινής… κακοκαιρίας και σήμερα. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε χθες Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ασταθείς αέριες μάζες στα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας έως και την Κυριακή (18-06-2023). Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πού προβλέπει η ΕΜΥ έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα  

Συγκεκριμένα, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

1. Για σήμερα Σάββατο (17-06-2023), στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

2. Την Κυριακή (18-06-2023), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top