Ναυάγιο Πύλος: Βαρύτατες κατηγορίες για τους 9 Αιγύπτιους διακινητές

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες - Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες

Ναυάγιο: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων – Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες / Βίντεο από ΕΡΤ

Στη δομή Μαλακάσας μεταφέρονται οι μετανάστες που διασώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Οι άνθρωποι που κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί από τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους ξεκίνησαν το ταξίδι από το λιμάνι της Καλαμάτας προς τη Μαλακάσα σήμερα το πρωί.

Πύλος: 9 συλλήψεις για το ναυάγιο - «Έδωσαν 5.000 για έναν γρήγορο θάνατο»

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Ναυάγιο Πύλος: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 105 άτομα και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί, ωστόσο εκατοντάδες ήταν οι επιβαίνοντες στο αλιευτικό σκάφος που έγινε «υγρός τάφος». Μαρτυρίες κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα που ήταν μέσα στο σκάφος.

Ναυάγιο στην Πύλο: To καράβι της ελπίδας έγινε κολαστήριο για τόσες ψυχές

Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και παραπλέοντα σκάφη, ωστόσο απέβησαν άκαρπες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Νίκο Αλεξίου που μίλησε στην ΕΡΤ, οι έρευνες είναι συνεχείς, και αυτή την ώρα στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας ερευνούν φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού με τρία παραπλέοντα σκάφη, ενώ στο έργο συνδράμει και ένα ελικόπτερο. 

Ωστόσο, καθώς περνούν οι ώρες, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων ολοένα και σβήνουν.

Πύλος: Το πλοίο ξεκίνησε από την Αίγυπτο- Πήρε τους μετανάστες από τη Λιβύη

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν οι 9 συλληφθέντες

Σε εννέα συλλήψεις Αιγύπτιων προχώρησαν χθες οι αρχές. Τους άνδρες υπέδειξαν ορισμένοι από τους επιζώντες ως τους ανθρώπους που τους οδήγησαν στον θάνατο.

Εννέα συλλήψεις για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

Εννέα συλλήψεις για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

Πύλος: Από 20 έως 40 ετών οι συλληφθέντες Αιγύπτιοι / Φωτογραφίες Intime

Οι συλληφθέντες  που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Οι κατηγορούμενοι, αιγυπτιακής υπηκοότητας (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εννέα Αιγύπτιοι ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οκτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Ναυάγιο Στην Πύλο: Αυτοψία Στα Αμπάρια Αλιευτικού Σκάφους - Video

Πύλος: Μέσω σελίδας στο Faceboοk τους έταζαν μια καλύτερη ζωή

'Ενα ασφαλές ταξίδι και μια καλύτερη ζωή έταζε στους μετανάστες το κύκλωμα  που «ψάρευε» μετανάστες μέσω σελίδας στο Facebook.

Πύλος: Μέσω σελίδας στο Faceboοk τους έταζαν μια καλύτερη ζωή

Ασφαλές ταξίδι έταζε το κύκλωμα  που «ψάρευε» μετανάστες μέσω σελίδας στο Facebook / Screenhot από δελτίο ειδήσεων Star

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιζώντων, για το ταξίδι χωρίς επιστροφή, οι μετανάστες έδωσαν 4.500 - 5.500 δολάρια το άτομο.

«Οι δικοί μου άνθρωποι έδωσαν 5.000 δολάριο το άτομο. 5.000 για έναν γρήγορο θάνατο», δήλωσε ένας από τους συγγενείς των αγνοουμένων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top