Ναυάγιο Πύλος: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών

Οι διακινητές φέρονται να βρίσκονταν στο σκάφος

Τουλάχιστον 79 σοροί μεταναστών έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη βύθιση αλιευτικού σκάφους κοντά στην Πύλο, στο οποίο επέβαινε άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός επιβαινόντων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έρχονται στο «φως», ενδέχεται να επέβαιναν ακόμα και 700 άτομα στο σκάφος. 

Ναυάγιο Πύλος: Στους 78 οι νεκροί - Πληροφορίες για 700 επιβαίνοντες

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. Το σκάφος που είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Αιγύπτου και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου, είχε στόχο να φτάσει στα ιταλικά παράλια.

Διάσωση μεταναστών στην Πύλο / Eurokinissi

Μέχρι τώρα, περίπου 105 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ωστόσο τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θανόντων θα αυξηθεί, καθώς σε περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών, οι διακινητές κλειδώνουν ανθρώπους ακόμα και στο αμπάρι του σκάφους. 

Σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, μετά το ναυτικό δυστύχημα και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Διάσωση μεταναστών στην Πύλο / INTIME

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο των διασωστών, οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αναλάβουν δράση προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των θανόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ειδικό σχέδιο είχε ενεργοποιηθεί στην τραγωδία στα Τέμπτη αλλά και στο Μάτι. 

Διάσωση μεταναστών στην Πύλο / INTIME

Αυτό που αναμένουν οι Αρχές, είναι να συνέλθουν από το σοκ οι άνθρωποι που διασώθηκαν για να βοηθήσουν στην αναγνώριση των νεκρών αλλά και να αποκαλύψουν τους διακινητές που φέρονται να βρίσκονταν στο σκάφος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top