Κορυδαλλός: «Βροχή» από σφαίρες στο σώμα του 38χρονου

Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τα δύο θύματα του φονικού στον Κορυδαλλό

Οι σχέσεις που είχαν τα δύο θύματα με την Greek Mafia - Δελτίο ειδήσεων Star (08.06.'23)

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η ιατροδικαστική έκθεση για τα δύο θύματα του φονικού στον Κορυδαλλό.

Greek Mafia: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος - Ποιοι ήθελαν τον «Ράμπο» νεκρό

Για τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου οχήματος αναφέρεται ότι ήταν ακαθόριστος ο αριθμός των σφαιρών που τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καθώς έφερε μεγάλα τραύματα τόσο στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι, αλλά και στην κοιλιακή χώρα. Έτσι ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε με σαφήνεια να πει πόσες φορές τον πυροβόλησαν οι δύο κουκουλοφόροι εκτελεστές, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Κορυδαλλός: «Βροχή» από σφαίρες στο σώμα του 38χρονου

Κορυδαλλός: «Βροχή» από σφαίρες στο σώμα του 38χρονου έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση / Φωτογραφία από δελτίο ειδήσεων Star

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πάντως ότι έριξαν περισσότερες από 20 σφαίρες στο σώμα και στο κεφάλι του οδηγού, καθώς βρήκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες μέσα στην καμπίνα του θωρακισμένου οχήματος και βρήκαν ακόμη 44 εκτός του οχήματος.

Οι δράστες αρχικά, όπως φαίνεται από τα βίντεο που κατέγραψαν τη στιγμή της διπλής δολοφονίας, αρχικά πυροβόλησαν τον κουνιάδο του δύο φορές και όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση φέρει τραύματα στα πόδια, καταλήγοντας από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς το τζιπ. Τους αντιλήφθηκε ο οδηγός, ανέβασε το τζάμι, το οποίο ήταν θωρακισμένο και έτσι δεν πέρασαν οι σφαίρες. Στη συνέχεια φαίνεται πως άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και να τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής πολλές φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Κορυδαλλός: Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι γνώριζε για ύπαρξη συμβολαίου θανάτου κατά των δύο δολοφονηθέντων

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ, κάποια δημοσιεύματα υποστήριξαν πως οι αστυνομικές αρχές γνώριζαν εδώ και μήνες για το συμβόλαιο θανάτου της διπλής εκτέλεσης.

Ωστόσο η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που – μεταξύ άλλων – αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας, ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Προς τούτο εργάζεται καθημερινά με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ενώ υπόκειται σε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας.

Συνεπώς, ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω είναι εντελώς αβάσιμοι και αντίθετοι προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες που διακατέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top