Αγίου Πνεύματος: Οι οικονομικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο

Ιδέες για εκδρομές με αυτοκίνητο ή πλοίο

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Μια ανάσα από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας έχουν «χτυπήσει» κόκκινο για τα εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ενώ πολλοί είναι όσοι ετοιμάζονται να φύγουν την Παρασκευή, 02/6 και να επιστρέψουν τη Δευτέρα, 05/6.

«Στην ηπειρωτική χώρα, καταγράφονται ποσοστά προ-κρατήσεων που κυμαίνονται από 75% έως 94% και στη νησιωτική χώρα από 77% έως 93%», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates. 

βάρκα σε ελληνικό νησί

Ανάρπαστα τα νησιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα βουλιάξουν από Ελληνες και ξένους εκδρομείς (φωτ. unsplash)

Ιδέες για κοντινά «road trips» το τρίημερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι δεν κατάφεραν να προγραμματίσουν εγκαίρως τις διακοπές τους, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και δε διαθέτουν ή και δεν επιθυμούν να δαπανήσουν υψηλά ποσά, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Μεσσηνία, Αχαΐα, Κορινθία, Ηλεία, Αργολίδα,  Χαλκιδική, Ήπειρο και Φθιώτιδα

Πρόκειται για προορισμούς, στους οποίους το συνολικό κόστος διαμονής δεν ξεπερνά τα 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για οικογένεια. 

Για ακόμη μία φορά, την τιμητική τους αναμένεται να έχουν το ερχόμενο τριήμερο τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας.

road trip

Tην τιμητική τους αναμένεται να έχουν και το ερχόμενο τριήμερο τα περίφημα «road trips»- φωτ. eurokinissi

«Ιδιαίτερα στους κοντινούς προορισμούς, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγραφούν αυξητικές τάσεις, μέχρι και την τελευταία ημέρα αναχώρησης. Αιτία είναι κυρίως το υψηλό κόστος μετακίνησης λόγω της αύξησης των καυσίμων», σχολίασε ο κ. Μπάκας

Αγίου Πνεύματος: Ιδέες για εκδρομές της τελευταίας στιγμής!

Όπως σημείωσε, όσοι κατοικούν στην Αττική, ευκολότερα θα επιλέξουν προορισμούς στη Πελοπόννησο, την Εύβοια ή και τη Φθιώτιδα. 

«Στην Πελοπόννησο, υπάρχουν επιλογές όπως το Καλαμάκι Μεσσηνίας, όπου το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία 45τμ, διαμορφώνεται στα 246€. Στη Ζαχάρω του Ν. Ηλείας, κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 197€, στα Σελιανίτικα της Αχαΐας, κατοικία 35τμ έχει ζητούμενο μίσθωμα 164€». 

 Η έξοδος των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ενώ πολλοί είναι όσοι ετοιμάζονται να φύγουν την Παρασκευή, 02/6 και να επιστρέψουν τη Δευτέρα, 05/6.(φωτ. unsplash)

Την ίδια ώρα, οικονομικές επιλογές για όσους δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν πολύ από την πρωτεύουσα, υπάρχουν και στην Κορινθία, όπως στο Βραχάτι, το Κιάτο και το Λουτράκι

«Πρόκειται για περιοχές, όπου μπορεί κάποιος να αναζητήσει κατοικίες 45τμ-60τμ, με μίσθωμα από 180€ έως 280€ για τρεις διανυκτερεύσεις», είπε ο κ. Μπάκας.

Αντίστοιχα, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να ταξιδέψουν στη Χαλκιδική και να αναζητήσουν κατοικίες από 38τμ έως 45τμ, με κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις που δε θα ξεπερνά τα 180€.

Αγίου Πνεύματος: Αυξημένες Οι Κρατήσεις Για Το Τριήμερο - Video

Tαξίδι σε νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη νησιωτική Ελλάδα, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στα νησιά των Κυκλάδων, των Ιονίων Νήσων, αλλά και των Σποράδων.

«Κατοικία 54τμ στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς μισθώνεται προς 258€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στο Αργοστόλι, κατοικία 65τμ προς 331€.

η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά

Η παραλία Μύρτος, στην Κεφαλονιά, περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα - φωτ. unsplash

Στη Ζάκυνθο, κατοικία 45τμ στον Λαγανά, μισθώνεται προς 256€, ενώ στην πολυσύχναστη παραλία του Τσιβιλί, το κόστος διαμονής αγγίζει τα 260€ για κατοικία 75τμ

.

Στην Λευκάδα, κατοικία 30τμ στην παραλία Βασιλική, μισθώνεται προς 260€ για τρεις διανυκτερεύσεις και στο Νυδρί, κατοικία 50τμ μισθώνεται προς 268€

Στον Πόρο, κατοικία 52τμ κοστίζει 262€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

κορίτσι σε ελληνικό νησί

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη νησιωτική Ελλάδα, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στα νησιά των Κυκλάδων, των Ιονίων Νήσων, αλλά και των Σποράδων - φωτ. unsplash

Ομοίως, στην Σκιάθο μισθώνεται προς 201€ , ενώ στη Σκόπελο, το κόστος διαμονής σε κατοικία 60τμ αγγίζει τα 156€ για τρεις διανυκτερεύσεις», είπε. 

Καιρός: 30άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Όπως πρόσθεσε, όσοι θελήσουν να κινηθούν ακτοπλοϊκά από την Αττική, μπορούν να επισκεφτούν την Άνδρο, τη Σύρο, την Πάρο και την Τήνο

«Αν και βρισκόμαστε εντός της καλοκαιρινής σεζόν, μία καλή αναζήτηση σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορεί να φανεί χρήσιμη για να βρει κάποιος οικονομικές επιλογές διαμονής, ακόμη και σε περιόδους υψηλής ζήτησης

Στην περιοχή Παροικιά της Πάρου, κατοικία 70τμ μισθώνεται προς 220€ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ στην Άνδρο, στο χωριό Μπατσί, κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 233€». είπε στο star.gr. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top