Αγίου Πνεύματος: Ιδέες για εκδρομές της τελευταίας στιγμής!

Οι προορισμοί που θα «βουλιάξουν» φέτος από κόσμο

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Καθώς πλησιάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να φύγουν εκδρομή την Παρασκευή, 02/6 και να επιστρέψουν τη Δευτέρα, 05/6. Υψηλές είναι ήδη οι προ-κρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες ή διαμερίσματα, κατάλληλα για μία τετραμελή οικογένεια, ενώ καθώς πλησιάζουμε στο τριήμερο, αναμένεται να κορυφωθεί η ζήτηση στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας.

«Μία εβδομάδα πριν από το τριήμερο, στην ηπειρωτική χώρα καταγράφονται ποσοστά προ-κρατήσεων που κυμαίνονται από 75% έως 94% και στη νησιωτική χώρα από 77% έως 93%. Η Πελοπόννησος καταγράφει συνολικά ποσοστά προ-κρατήσεων που αγγίζουν το 74%, οι Κυκλάδες 91%, τα νησιά του Ιονίου 92% και η Χαλκιδική 86%», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Ανάρπαστα τα νησιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα βουλιάξουν από Ελληνες και ξένους εκδρομείς (φωτ. unsplash)

Ύδρα- Σπέτσες: Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 97% και 90% αντίστοιχα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στις Σπέτσες ξεκινά από τα 606€ για κατοικία 60τμ, ενώ στην Ύδρα από τα 640€».

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τήνος: Tο νησί της Παναγίας

Το ποσοστό προ-κρατήσεων στο νησί της Παναγίας, για το τριήμερο 02/6- 05/6 αγγίζει το 90%, ενώ συνολικά υπάρχουν 930 ακίνητα προς μίσθωση (σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA). 

«Το κόστος διανυκτέρευσης στην Τήνο ποικίλει ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη χιλιομετρική απόσταση από τη Χώρα. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 262€ έως 572€, ενώ η ανώτερη τιμή αφορά σε κατοικία 95τμ.», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

κοπέλα κοιτάζει τη θάλασσα

 Πιο ακριβοί οι νησιωτικοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (φωτ. unsplash)

Σύρος (Ερμούπολη): Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Στη Σύρο το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 93%

«Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από τα 262€ και φτάνει τα 572€. Η ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικίες 85τμ», είπε ο κ. Μπάκας.

4+1 ταξίδια που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου!

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Χίο, το νησί της μαστίχας

Στη Χίο, το νησί της μαστίχας, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 77%.

«Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο διαμορφώνεται ανάλογα με τη περιοχή του νησιού και το είδος του ακινήτου, ενώ κυμαίνεται από 172€ έως 303€», ανέφερε ο κ. Μπάκας. 

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Στην Πάτμο, το ποσοστό προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 91%

«Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 460€ έως 698€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 88τμ με 2 Υ/Δ».  

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Σκιάθος: Το νησί του Παπαδιαμάντη

Στη Σκιάθο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 94%

«Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 252€ έως 589€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 75τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 140τμ.».

Όσοι βρεθούν στη Σκιάθο μπορούν να επισκεφθούν και το σπίτι του Παπαδιαμάντη που λειτουργεί ως μουσείο (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Όσοι βρεθούν στη Σκιάθο μπορούν να επισκεφθούν και το σπίτι του Παπαδιαμάντη που λειτουργεί ως μουσείο (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Σκόπελος: Το καταπράσινο νησί των Κυκλάδων 

Στη Σκόπελο, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζουν το 90%

«Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις, για μια συμβατική κατοικία, ξεκινά από 197€ και φτάνει ακόμη και τα 471€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 30τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 130τμ», είπε ο κ. Μπάκας.   

Αγίου Πνεύματος: Αυξημένες Οι Κρατήσεις Για Το Τριήμερο - Video

Άνδρος: Το νησί με τις όμορφες παραλίες και τα κυκλαδίτικα μονοπάτια 

Στην Άνδρο, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 187€ έως 422€

«Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 34τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 170τμ, ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζει το 89%». 

Ξακουστή η Άνδρος για τις όμορφες παραλίες και τα κυκλαδίτικα μονοπάτια της (φωτ. eurokinissi)

Ξακουστή η Άνδρος για τις όμορφες παραλίες και τα κυκλαδίτικα μονοπάτια της (φωτ. eurokinissi)

Κύθνος: Το νησί της φιλοξενίας

Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 90%, ενώ το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 466€ έως 893€

Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 55τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 70τμ.

Αίγινα: Το πιο δημοφιλές νησί του Σαρωνικού

Στην Αίγινα, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 430 κατοικίες και οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 91%.

«Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 291€ έως 440€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 40τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 75τμ».

Αίγινα 

Στην Αίγινα, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 430 κατοικίες και οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 91%. φωτ. eurokinissi

Μύκονος: Το νησί των ανέμων

Την τιμητική του και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, έχει το νησί το ανέμων, καθώς ήδη οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90%, με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν τις 2.479 κατοικίες. 

«Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 447 έως 1.048€ και διαμορφώνεται ανάλογα το είδος του ακινήτου και τη περιοχή. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 40τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 102τμ», είπε ο κ. Μπάκας.

«Εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο» (φωτ. eurokinissi)

«Εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο» (φωτ. eurokinissi)

Σαντορίνη: Το νησί των Κυκλάδων με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα 

Σχεδόν sold out για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, είναι και η Σαντορίνη, καθώς τη δεδομένη στιγμή, καταγράφονται προ-κρατήσεις στο 94%

«Η δυναμική ακινήτων, εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αγγίζουν τις 3.081 κατοικίες στο νησί του ηφαιστείου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 373€ έως 826€ και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου και την περιοχή. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 55τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 110τμ», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Η Σαντορίνη περιμένει τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς (φωτ. eurokinissi)

Η Σαντορίνη περιμένει τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς (φωτ. eurokinissi)

Πάρος: Το βγαλμένο από όνειρο νησί των Κυκλάδων

Το νησί βραβεύτηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης, σύμφωνα με τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World’s Best Awards 2020. 

«Στην Πάρο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92%, με μία δυναμική ακινήτων, εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, που αγγίζει τις 2.030 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 270€ έως 815€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 40τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 102τμ».

Η Πάρος βραβεύτηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Η Πάρος βραβεύτηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Νάξος: το νησί της Aριάδνης

Στη Νάξο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 91% με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν τις 1.482 κατοικίες.

Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 542€ έως 946€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 36τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 110τμ.

Κέα: Στο 87% οι προκρατήσεις το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Το πιο κοντινό Kυκλαδονήσι στην Αττική καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 87%. 

«Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με την AirDNA είναι 526 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 270€ έως 466€ για το τριήμερο. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 36τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 100τμ», σύμφωνα με τον κ. Μπάκα.

3+1 προορισμοί όπου δεν επιτρέπεται αυτοκίνητο - Η απόλυτη χαλάρωση!

Ζάκυνθος: Το νησί με το φημισμένο ναυάγιο

Η Ζάκυνθος καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 89%

«Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με την AirDNA, είναι 2.223 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 183€ έως 349€ για το τριήμερο. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 45τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 100τμ».

Ζάκυνθος το νησί με το ναυάγιο

Το φημισμένο ναυάγιο στη Ζάκυνθο, αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες φωτ. unsplash

Κεφαλονιά: Η αρχόντισσα του Ιονίου

Η Κεφαλονιά καταγράφει εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος προ-κρατήσεις της τάξεως του 93%

«Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με την AirDNA, είναι 2.241κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 186€ έως 471€ για το τριήμερο. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 60τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 120τμ».

Μπάνιο στο βουνό! Πέντε υπέροχες ορεινές «παραλίες»

Λευκάδα: Το νησί που φτάνεις οδικώς…

Η Λευκάδα καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 91%

«Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 172€ έως 437€ για το τριήμερο. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 55τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 108τμ. Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με την AirDNA, είναι 1.583κατοικίες».

παραλία Λευκάδα

Παραλία στη Λευκάδα - φωτ. unsplash

Καλαμάτα: Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα αγγίζουν το 87%, ενώ σύμφωνα με την AirDNA, 698 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

«Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 189€ έως 388€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 100τμ με 3 Υ/Δ».

η  παλιά πόλη στην Καλαμάτα

 Η παλιά πόλη στην Καλαμάτα- φωτ. unsplash

Ναύπλιο : Αγαπημένος προορισμός όλον τον χρόνο

Το Ναύπλιο αποτελεί όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις γιορτές, τον προορισμό που επιλέγει το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων από την πρωτεύουσα, λόγω της κοντινής απόστασης, αλλά και λόγω της εύκολης πρόσβασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας.

«Στο Ναύπλιο το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 83%. Τα εγγεγραμμένα  ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες), είναι 306. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 314€ έως 467€. Κατοικία 50τμ σε απόσταση 250μέτρα από το κέντρο μισθώνεται προς 314€, ενώ κατοικία 60τμ – 2Υ/Δ σε απόσταση 200μέτρα από το κέντρο προς 467€ για το τριήμερο», είπε ο κ. Μπάκας.

Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής - Σαν να βρίσκεσαι σε νησί!

Ηλεία: Οι ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές

Το ποσοστό προ-κρατήσεων, στον νομό της Πελοποννήσου με τις χρυσαφένιες αμμώδεις παραλίες χιλιομέτρων, που λίγοι γνωρίζουν, αγγίζει το 84%.

«Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 189€ έως 247€». 

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Καμένα Βούρλα/ Άγιος Κωνσταντίνος 

Λόγω της μικρής δυναμικής εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας, τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το τριήμερο 2/6- 5/6 αγγίζει το 75%

«Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις σε κατοικίες 48τμ-98τμ στα Καμένα Βούρλα, κυμαίνεται από 196€ έως 307€  το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος».

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά

Εξόρμηση στην Παλαιά Επίδαυρο

Στην Παλαιά Επίδαυρο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 84%, ενώ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 256€ έως 387€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 48τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 110τμ.

ο Θεμιστοκλής Μπάκας

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν, σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα

Κιάτο: Σχεδόν μία ώρα μακριά από την Αθήνα

Σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 100 χλμ, από την πρωτεύουσα, το Κιάτο Κορινθίας αποτελεί έναν κοντινό στην Αθήνα οδικό προορισμό

Το ποσοστό προ-κρατήσεων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζει το 93%, ενώ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις στο Κιάτο, κυμαίνεται από 283€ έως 421€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 60τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 100τμ.

Τα Καλάβρυτα στους top ηπειρωτικούς προορισμούς

Υψηλές προκρατήσεις καταγράφονται και στα Καλάβρυτα, αγαπημένο προορισμό τόσο των Αθηναίων, όσο και των Πατρινών.

«Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 589€ έως 658€ για κατοικίες 100τμ-120τμ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 94%».

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι προτιμούν για ακόμη μία φορά, κοντινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως η Καλλικράτεια και η Μεταμόρφωση, σε χιλιομετρική απόσταση έως 90- 100 χλμ από τη συμπρωτεύουσα. 

«Στη Χαλκιδική, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 86% σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Συγκεκριμένα στη Μεταμόρφωση, το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 207€ έως 412€ για κατοικίες 50τμ-120τμ, καταγράφοντας ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 87%. Το 91% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στον Νέο Μαρμαρά και το 78% στη Νέα Καλλικράτεια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top