Καιρός: 30άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Θερμή αέρια μάζα ανεβάζει τη θερμοκρασία

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμα και στους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα είναι σύμμαχος για όσους έχουν προγραμματίσει μικρές εξορμήσεις στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως είπε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ, το Σάββατο θα επικρατήσει συννεφιά με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, όμως από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει σημαντική βελτίωση. 

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος και από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά τμήματα ίσως έχουμε σύντομης διάρκειας μπόρες. Ίσως πάντως περισσότερες καταιγίδες να σημειωθούν στη κεντρική Μακεδονία.

Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, πιθανόν να σημειωθούν κάποιες μπόρες στα πολύ ορεινά της ηπειρωτικής της χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία πάντως θα κυμανθεί το μεσημέρι στους 30 βαθμούς στα κεντρικά, στους 28 στα βόρεια και στους 27 στα νότια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (3/6)

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (4/6)

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 5/6)

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 

Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένονται σήμερα, Πέμπτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. 

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη ανατολικοί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα βόρεια τους 29 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και, κυρίως στη Μακεδονία, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στην Κρήτη 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και εκ νέου από τη νύχτα. Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top