Πάρνηθα: Κτηνωδία με νεκρά άλογα - «Τα πέταξαν σε γκρεμό»

Τα «ξεφορτώθηκαν» οι ιδιοκτήτες τους;

Oργή είχε προκαλέσει πριν από λίγους μήνες άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώων - Σε βίντεο – ντοκουμέντο, φαινόταν μια 80χρονη γυναίκα στη Νίκαια, να βασανίζει μια ετοιμοθάνατη γάτα, αφού πρώτα της είχε ρίξει φόλα - Βίντεο από STAR (23/10/2022)

Δύο νεκρά άλογα βρέθηκαν σε δυσπρόσιτο γκρεμό στη δυτική Πάρνηθα, με τις πρώτες καταγγελίες από φιλοζωϊκές οργανώσεις να αναφέρουν ότι τα άλογα τα εγκατέλειψαν στο συγκεκριμένο σημείο ιδιοκτήτες τους.

Φρίκη σε Βύρωνα - Καισαριανή: Βάζει το πίτμπουλ του να κατασπαράζει γάτες

Μάλιστα σε καταγγελία που κοινοποιήθηκε προς τις Αρχές γίνεται λόγος για απόκρημνο σημείο στη δυτική Πάρνηθα στον οποίο πετιούνται συστηματικά άλογα.

νεκρά άλογα βρέθηκαν σε δυσπρόσιτο γκρεμό στην Πάρνηθα

Σύμφωνα με καταγγελίες, στο απόκρημνο σημείο στη δυτική Πάρνηθα όπου βρέθηκαν τα νεκρά ζώα, πετιούνται συστηματικά άλογα / Facebοok (Ippothesis)

Τα νεκρά άλογα εντοπίστηκαν σε απότομη πλαγιά της δυτικής Πάρνηθας, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής, από εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Τα άλογα φαίνονται άσχημα τραυματισμένα καθώς ίσως μετά από πτώση να προσπάθησαν να ανέβουν ή να κατέβουν, αλλά τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά.

νεκρά άλογα βρέθηκαν σε δυσπρόσιτο γκρεμό στην Πάρνηθα

Σκληρές εικόνες στην Πάρνηθα με τα νεκρά άλογα / Facebοok (Γιώργος Ψυχάρης)

Αποτροπιασμός στη Δράμα: Έκοψε με ψαλίδι τα αυτιά αδέσποτου σκύλου

Όπως αναφέρει σε επιστολή της η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πρέπει άμεσα να βρεθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι:

«Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

Το Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – «Ippothesis» κατέθεσε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ και ζήτησε την άμεση νεκροψία και ιχνηλάτηση των ζώων, εφόσον φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top