Λάρισα-22χρονη: «Δεν προκύπτουν κακώσεις, αλλά ας περιμένουμε»

Τι λέει ο ιατροδικαστής - Ελεύθεροι υπό όρους οι τέσσερις ανήλικοι

Δεν προέκυψαν κακώσεις «που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό» δήλωσε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, που εξέτασε την 22χρονη η οποία κατήγειλε βιασμό από ανηλίκους στον Τύρναβο της Λάρισας το περασμένο Σάββατο.

Λάρισα βιασμός: Ο μικρότερος βιντεοσκοπούσε και οι άλλοι βίαζαν την 22χρονη

Ωστόσο έκανε λόγο για σοβαρή υπόθεση με πολλές παραμέτρους και τόνισε πως πρέπει να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες.

«Εξετέλεσα μετά από παραγγελία του Α.Τ. Τυρνάβου την ιατροδικαστική εξέταση 22χρονης προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε πάρα πολλές παραμέτρους και θα ήταν σκόπιμο αυτή τη στιγμή να μην πω κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια γρήγορα προσέγγιση.

Καλά θα ήταν να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες. Η έννοια του βιασμού έχει πάρα πολλές παραμέτρους, υπάρχει βιασμός με την άσκηση σωματικής βίας, αλλά υπάρχουν και πολλές φορές περιπτώσεις τελέσεως συνουσίας χωρίς να υπάρχει εμφανής τουλάχιστον μακροσκοπικά άσκηση σωματικής βίας. Ο βιασμός είναι βιασμός σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ. Κραββαρίτης.

«Στα πλαίσια της εμφάνισης κακώσεων που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό αυτό δεν προκύπτει. Όμως, υπάρχουν παράμετροι οι οποίοι συναξιολογούνται και ενδεχομένως να είναι εκείνοι που θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα μας διαφωτίσει» πρόσθεσε.

Ελεύθεροι υπό όρους οι ανήλικοι

Στο μεταξύ μετά τις απολογίες τους, οι τέσσερις ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας.

Για τους τρεις 17χρονους ο όρος είναι να υπάρχει επιμελητεία και να μην προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την 22χρονη, ενώ ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Λάρισα

Το χρονικό της καταγγελίας

Η 22χρονη κατήγγειλε ότι το περασμένο Σάββατο, πέντε άτομα ασέλγησαν σε βάρος της, ενώ ένας άλλος βιντεοσκοπούσε την πράξη με το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς, δέχθηκε επίθεση ενώ έφευγε από το παζάρι στον Τύρναβο για να επιστρέψει στη Λάρισα.

Η κοπέλα πάσχει από νοητική υστέρηση και όπως είπε τα άτομα που της επιτέθηκαν και τη βίασαν είναι Έλληνες.

Οι ανήλικοι από την πλευρά τους αρνούνται την κατηγορία και ισχυρίζονται πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας. Η αστυνομία αναζητά δύο ακόμα ανήλικους, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στον βιασμό, αλλά διαφεύγουν της σύλληψης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελόμενες πράξεις φέρονται να καταγράφηκαν με ένα κινητό τηλέφωνο. 

Σε βάρος των τεσσάρων ανηλίκων ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια σε ανίκανο άτομο. Ο 14χρονος που φέρεται να βιντεοσκοπούσε την πράξη κατηγορείται για συνέργεια και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top