Μάγδα Φύσσα: Έπιασε δουλειά μετά από 13 χρόνια στην ανεργία

Επέστρεψε στην εργασία ως τραπεζοκόμος στα συσσίτια του δήμου Κερατσινίου

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Παύλου - 7/10/22 ΕΡΤ

Στην αγορά εργασίας επέστρεψε η Μάγδα Φύσσα, μετά από 13 χρόνια από τη δολοφονία του γιου της, Παύλου

«Δεν μπορώ να τον ακούω» - Αποχώρησε η Μάγδα Φύσσα από τη δίκη της Χ.Α.

Προσλήφθηκε στις 6 Μαρτίου μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου ως τραπεζοκόμος στα συσσίτια του δήμου.

Μάγδα Φύσσα: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να σηκωθεί»

«Το σημαντικότερο για μένα είναι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανάγκη να μην χάσουν την αξιοπρέπειά τους» δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή».

«Δουλεύω εδώ από τις 6 Μαρτίου  και προσλήφθηκα μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ .Ενας  συν ένας  χρόνος εργασίας. Ημουν άνεργη από το 2013.  Για πρώτη φορά φέτος ειδοποιήθηκα από τον ΟΑΕΔ  για προσφορά εργασίας: τραπεζοκόμος στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Αν αρνηθείς τρεις φορές την προσφερόμενη εργασία, διαγράφεσαι από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι ανάγκες της οικογένειας  είναι πολλές αλλά ήμουνα και έτοιμη πια για να επιστρέψω σε δουλειά. Γνώριζα για τα συσσίτια του Δήμου ,αλλά δεν τα είχα επισκεφτεί ποτέ. Εδώ η λέξη κλειδί είναι το «ΜΑΖΙ».

Λες και το  σύμπαν συνηγορεί και βοηθά όλη η ομάδα εδώ να δουλεύει  με αγάπη, σύμπνοια , φροντίδα, αλληλεγγύη και να μην το αντιλαμβάνεται ως αγγαρεία. Φροντίζουμε όλοι μας όσοι παίρνουν ένα πιάτο φαγητό από τα χέρια μας να μην αισθάνονται άβολα που έφτασαν σε αυτήν την ανάγκη. Να μην έχουν ενοχή. Το κράτος τους οδήγησε σε αυτήν την ανημποριά. Αυτό  έχει την ευθύνη για την αδυναμία τους. Δεν φταις εσύ, τους λέμε, που είσαι εδώ.  Το σημαντικότερο  για μένα είναι, όλοι  αυτοί οι άνθρωποι  που βρίσκονται στην ανάγκη, να μην χάσουν την αξιοπρέπειά τους. Εγώ νομίζω ότι  κάτι κάνω εδώ, κάτι  προσφέρω στον άνθρωπο. Μόνο που αυτές τις υπηρεσίες και  τις δομές που έχει ο Δήμος, όφειλε να τις έχει το κράτος.

Η Μάγδα Φύσσα τραπεζοκόμος στον δήμο Κερατσινίου/ πηγή Αυγή

Η Μάγδα Φύσσα τραπεζοκόμος στον δήμο Κερατσινίου/ πηγή Αυγή

Να μην εξαρτάται  το λεγόμενο κοινωνικό κράτος  από χορηγίες και δωρεές πλουσίων… Η μεγαλύτερη μου χαρά ήταν όταν τις γιορτές  ένας οφελούμενος των συσσιτίων, έφερε σε όλους  εμάς τους εργαζόμενους δωράκια ,εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και το ευχαριστώ. Με το ένα χέρι έπαιρνε την μπλε σακκούλα  της αλληλεγγύης και με το άλλο επέστρεφε τη αγάπη του. Μεγαλείο..» ήταν ολόκληρη η δήλωση της Μάγδας Φύσσα στην εφημερίδα Αυγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top